Karibské rizoto
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 3,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2015 20:29
zizala:Pokud bych připravoval krémové risotto italského typu, také bych neproplachoval. Ale já dělal rizoto karibské.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd.
28. 4. 2015 11:48
ta chuť musí být úžasná rizoto také dělám v PHa mám stejnou zkušenost - rizoto je úžasné tím, jak se během přípravy do rýže nasáknout všechny chutě z přísad ale těstoviny jsem nezkoušela, tak někdy také vyzkouším
28. 4. 2015 09:23
cathleen: Jarko, opravdu i těstoviny, zrovna včera jsem měla PH obsazený, tak jsem je vařila v normálním hrnci a nebylo to ono. Dokud jsem nevyzkoušela, neviděla jsem ten rozdíl. Je pravda, že doba vaření je delší, oproti klasickému, ale nic se nerozvaří a tudíž je to o stupeň výše. I z hlediska energie to je v pohodě. Nechci tu Vaškovi dělat diskuzi pod receptem o PH, ale podívej se do diskuzního fóra, tam jsme si s děvčaty vyměňovaly zkušenosti.
28. 4. 2015 08:52
yanull:Jani, opravdu i těstoviny? Myslela jsem (a proto si ho pořizovala), že je PH určen na něco, co je potřeba vařit delším, mírným varem, který chuti pokrmu prospěje - myslím tím to dlouhé vaření (vývary, vařené maso atd.)...to, co se dá s výborným výslekem uvařit za krátkou dobu, do PH nedávám, přijde mi to zbytečné.
28. 4. 2015 08:47
zizala: Jarko, PH je všestranný pomocník, vařím v něm všechny polévky, jak vývary, tak zeleninové, zelňačku, omáčky, dále v něm vařím těstoviny, rýži, makovou nádivku, došla jsem do stádia, že jsem si objednala ještě jeden. Varnou desku budu mít jen asi na bramboráky a smažení řízků
28. 4. 2015 07:27
Rýži arborio neproplachuju, právě škrob v ní obsažený dělá rizoto rizotem. Když vařím rizoto na běžném sporáku, je hotové za maximálně půl hodinky. Čekat tak dlouho by se mi nechtělo Pomalý hrnec nemám, ale měla jsem za to, že je určen na vývary a dušení masa, kdy je potřeba, aby se pomalým vařením všechny chutě hezky zvýraznily. Nebo tomu rozumím špatně?
28. 4. 2015 06:32
Rizoto mám hodně ráda, do Karibiku se nedostanu, tak si ho tímto jídlem aspoň připomenu. Jestli mi zachutná a zavřu zrak, jako bych tam byla +3
28. 4. 2015 01:19
Hmmmmm
27. 4. 2015 22:26
Zajímavé - je vidět, že necestuješ zbytečně, mango mám ráda a v téhle kombinaci to bude fajn
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 16 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 21 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 23 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami pro Áňu zachutnaly celé rodině
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: rizoto v pomalém hrnci rizoto z pomalého hrnce rizoto arborio rizoto karibské recepty risoto z manga rizoto co do něho dát bezmasé recepty z ph mangove rizoto recept rizoto v ph ph dezerty mangové rizoto rizoto s mangem rizoto v pomalem hrnci recepty rizoto pomaly hrnec karibské risotto zeleninové rizoto v pomalém hrnci rizoto pomalý hrnec recepty ryzoto v pomalém hrnci recept na rizoto
Suroviny: rýže arborio, mango, limetka, cibule šalotka, česnek, zázvor, kmín mletý, koření nové koření, koření oregáno, vývar zeleninový, víno bílé, cukr třtinový, olej olivový, sůl, pepř
Karibské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzn8
9 názorů