Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 18 290 kJ / 4 371 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,25 g |
Tuky | 66,73 g |
Vláknina | 90,48 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 784,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Protože se z raných brambor knedlíky dělají špatně a staré už na trhu nejsou, lze použít i směs na bramborové knedlíky v prášku. Jsou jedlé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2023 14:24
Dnes jsem dělala k obědu a muž mi řekl, že lepší kačenu snad v životě neměl.
Podávala jsem se “solamylákem”(bavorský knedlík), ten máme ke kachně totiž nejraději. Recept si ukládám a mám obavu, že kačenu už jinak dělat nebudeme
Podávala jsem se “solamylákem”(bavorský knedlík), ten máme ke kachně totiž nejraději. Recept si ukládám a mám obavu, že kačenu už jinak dělat nebudeme
18. 9. 2022 11:49
Super ???????????? recept
10. 9. 2019 20:32
"...dusíme asi 90 minut."
Děkuji za to červené zelí
Dělávám ho zřídka a vždy zapomenu že se liší nejen v barvě
***
Dnes jsem pekl káču pro dva a že se zelím...
Bílé bylo velikosti koňské hlavy, tak jsem koupil hlávčičku červeného...
Po půlhodině na plotně by bílé zelí bylo OK a mi napadlo, že jsem asi koupil atrapu a zelí si zřejmě myslelo, že ho dusím jen tak z plezíru a ne k jídlu...
Zagůglil jsem a našel tento rcp...
Mezitím se zelisko stihlo připálit a přišlo tedy do dalšího kastrolu...
Uvaříno bylo za 60 minut...
No, snad už si zapamatuju, že není zelí jako zelí, že
Děkuji za to červené zelí
Dělávám ho zřídka a vždy zapomenu že se liší nejen v barvě
***
Dnes jsem pekl káču pro dva a že se zelím...
Bílé bylo velikosti koňské hlavy, tak jsem koupil hlávčičku červeného...
Po půlhodině na plotně by bílé zelí bylo OK a mi napadlo, že jsem asi koupil atrapu a zelí si zřejmě myslelo, že ho dusím jen tak z plezíru a ne k jídlu...
Zagůglil jsem a našel tento rcp...
Mezitím se zelisko stihlo připálit a přišlo tedy do dalšího kastrolu...
Uvaříno bylo za 60 minut...
No, snad už si zapamatuju, že není zelí jako zelí, že
18. 3. 2018 13:37
Dovolila jsem si přidat foto, pokud nevadí, že mám klasické bramborové knedlíky z vařených brambor
18. 6. 2017 13:00
Můj manžel "Gurmán" si pochutnal a já s ním. Udělala jsem nějaké modifikace, ale ve výsledku výborné, byť jsem dělala kachnu poprvé a červené zelí také.
15. 6. 2015 14:45
alena.kyp: nejsem se svými zkušenostmi s vařením bosáků a drbáků sám - i Dadalova kuchařka u nich uvádí 35 - 45 minut a u bramborových knedlíků obyčejných, kdy i na obalu sáčku v návodu na vaření je napsáno 15 - 20 minut zkuste vařit 30 - 35 minut a zjistíte, že jsou nejen lepší, ale hlavně kypřejší a více ssají šťávu. Ale to je váš problém a vy si ke svým receptům pište, co cítíte a jak to vaříte vy a jak to tedy chutná vašim bližním...
15. 6. 2015 11:21
No maucta, to je nadílka. Kača skoro sama volá "pusť se do mne, ztrestej mne" a zelíčko s knedlíčkama tomu jen sekundují. Fakt paráda
15. 6. 2015 11:14
Teda klobouk dolů a hluboce se uklonit. Jakej já dostal při čtení hlad
Koupím stehna a jde se na to
Samozřejmě veliký bod
Koupím stehna a jde se na to
Samozřejmě veliký bod
15. 6. 2015 08:19
Dobrý obídek ale co se na těch drbácích vaří 40-50minut oprav to prosím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 5 minutami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 13 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 2 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 4 hodinami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 4 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna na medu pečená kachni stehna pečená kachní stehna se zelím kachni stehna pečené kachní čtvrtky kachní stehna se zelím kachni stehna recept pečené kachní stehno pečená kachna v troubě na medu dušené červené zelí ke kachně jak dlouho pect kachni stehna pečená kachna pecene kachni stehna pečená kachní stehna recept pečena kachna na na medu kachni stehna na zeli kachní čtvrtky na medu kachna na medu kachní stehno priprava pečená kachna se zelím
Suroviny: stehno kachní, karotka, cibule, jablko, kmín celý, sůl, česnek, med, ocet balsamiko, zelí červené, sádlo, cibule, voda, jablko, rozinky, bobkový list, koření hřebíček, sůl, mošt jablečný, cukr hnědý, víno červené, koření hřebíček, nať cibulová, brambory, sůl, vejce, mouka hrubá, cibule, brambory, sůl, česnek, mouka hladká
Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlRg
9 názorů