Zapečený sýrový květák
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a během chvíle máte plnohodnotnou večeři na stole.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 80,81 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 950 mg |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 49,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
zdroj: iprima.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2024 15:52
7. 9. 2023 13:32
16. 8. 2023 10:38
14. 7. 2023 11:43
Dovolila jsem si přidat fotečku
11. 7. 2023 14:14
27. 6. 2023 17:42
23. 6. 2023 13:13
21. 4. 2023 13:00
28. 2. 2023 19:09
31. 10. 2022 08:58
23. 8. 2022 08:31
5. 4. 2022 13:59
8. 3. 2016 15:43
27. 6. 2015 15:30
23. 6. 2015 11:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 30 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 4 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 8 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Další recepty
Tématické fráze: zapecený kveták zapečený květák recepty květák recepty zapečený květák recept zapečený květák s vejcem zapečený syrový květak květák recept recepty z květáku recept na zapečený květák recepty na kvetak recepty zapečený kvetak nápady iprima cz květak zapečeny kvetakove recepty top recepty květák recepty zapékaný květák zapečený květák top recept recept na květák recepty na zapečený květák zapečený květák s vejci
Suroviny: květák, smetana 12%, vejce, strouhanka, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý, čerstvé bylinky, máslo, olej
Zapečený sýrový květák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZRv8
21 názorů