2 Bylinkové oleje: pažitka a rozmarýn se šalvějí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství bylin i oleje závisí jak od množství bylinek tak od velikosti sklenic. Sklenice raději volíme menší, max. do 350 ml objemu.
Protože olej je koncentrovaný, zředíme ho běžným olejem, takže ho vlastně šetříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2015 11:30
Citronový nebo pomerančový pepř byste měli mít v nabídce koření u vás, ale jasně, nevím, kde bydlíš, jaký tam máte krám. Zas ale tak podstatné to není, normální nebo i čtyřbarevný pepř klidně
6. 10. 2015 10:48
26. 7. 2015 23:17
26. 7. 2015 20:53
S tím česnekem můžeš mít ale pravdu.
26. 7. 2015 20:48
spagetka:Laděnko,já už vím,čím to asi bylo.Bylo to česnekem.Už nevím,kde byl vypěstovaný,ale nebyl z ČR.Už při krájení byl tak divně cítit...jako starým sklepem Už kupujeme jen náš český
26. 7. 2015 19:11
26. 7. 2015 19:01
26. 7. 2015 08:58
Anna Kocikova: Přemýšlím, proč by ti pažitkový olej měl zhořknout, nežlukl spíš? Ono záleží hlavně na kvalitním oleji, protože nepředpokládám, že bys nakládala žluté nebo zdřevnatělé stonky. Mně takto 2x vypekl olivový olej a už používám ryze slunečnicový, někdy řepkový, ale radši ten první. Nám vůbec celkově už asi 2 roky olivový nechutná, takže ho používám minimálně, i když kupuju opravdu značkový, i chutě se asi mění, to víme o čemkoli
25. 7. 2015 21:02
25. 7. 2015 20:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 50 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 1 hodinou
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 1 hodinou
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 1 hodinou
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Jak uložit bylinky v oleji. Oblíbené recepty nám poradí jednoduchý způsob využití čerstvě sklizených bylinek
Jak připravit bylinkový olej. Aromatické bylinky mu dají skvělou chuť a vůni. Použijeme ho k dochucování pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: pažitkový olej bylinkové oleje bylinkové oleje recept bylinkový olej recept pesto z pažitky recepty pažitkový olej bylinkový olivový olej olej ze šalvěje domácí šalvěje x olej pažitkový olej použití olivový olej s bylinkami bylinkový olej olej z rozmarýnu recept na olej ze šalvěje domácí pažitkový olej bylinkové pesto olivový olej s bylinkami recept pažitka olej recept na šalvějoví olej sklenice na oleje
Suroviny: pažitka, olej slunečnicový, pepř citronový, sůl, česnek, rozmarýn, šalvěj, olej slunečnicový, pepř čtyř barev, chilli, sůl, jalovec
2 Bylinkové oleje: pažitka a rozmarýn se šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORDY
10 názorů