Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sádlo děláme na 100-120 °C ani více, ani méně, pokud bude pod 100 °C, bude mdlé a bez chuti, nad 120 °C bude naopak přepálené a rychleji se zkazí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2023 12:26
Po slití většiny sádla dává náš řezník na škvarky ještě sklenici mléka. Škvarky jsou pak pěkně nahnědlé a křupavější.
2. 1. 2023 09:10
Jedině litina ,zkuste pro příště v litinovém hrnci-kastrolu a uvidíte že je to jiná práce..na nejnižší plamen na středním hořáku ,na elektrice stupeň 2 ... solím vždy až hotový škvarky ,ale ještě horký
24. 11. 2022 22:06
Dnes jsem škvařila a přidala i foto..
30. 5. 2022 18:33
Koupili jsme půlku prasete.Zbylo 4,80 kg sádla. Pokrájené na stejné kostky jsem polovic dělal v pátek a dopadlo to dobře. Ale v pondělí jsem dělal druhou půlku a totálně to spálil.Je to hnus. Nejhorší bylo, že jsem zamíchal ty páteční škvarky s těmi pátečními
17. 11. 2015 21:37
Nevěděla jsem ,že mám solit.ale udělám to! My totiž škvarečky rádi! Teda manžel je ještě horké podrobuje právu útrpnému.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 10 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 14 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 17 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 7 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 8 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 9 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 10 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 13 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 13 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 14 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domaci sadlo jak vyškvařit vepřové sádlo jak vyškvařit domácí sádlo škvařené sádlo v troubě jak vyskvarit husi sadlo skvařené sádlo skvarene sadlo recept jak vyškvařit sádlo v troubě husí sadlo skvareni škvařené vepřové sádlo domaci sadlo recept sádlo škvařené v troubě škvaření husího sádla recept na škvařené sádlo recept na škvařené sádlo škvařené sádlo v pomalém hrnci škvaření vepřového sádla škvaření domácího sádla skvarene husi sadlo škvaření sádla
Suroviny: sádlo vepřové, sůl
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
5 názorů