Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Recept ještě nebyl hodnocenVáclav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 761 kJ / 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 99,00 g |
– nasycené | 48,00 g |
– nenasycené | 50,00 g |
–– mononenasycené | 40,00 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Podrobný postup pro úplné začátečníky, jak uspět hned napoprvé a připravit perfektní pečené kuře s nádivkou. Autorka kuchařských knih poradí, jak kuře upravit na pečení…
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si dáváme u piva, na chlebu ke svačině nebo v misce místo buráků u televize. Připravit si domácí škvarky není žádná věda.…
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní…
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně osmažíme dozlatova. Srdce a játra nakrájíme…
Žádá si rodina řízky a vy přemýšlíte nad chutnou obměnou? Ukážeme vám, jak je udělat netradičně a trochu odlehčeně. Marinované řízky v jogurtu můžete udělat z vepřového…
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je…
Hovězí nebo zeleninový vývar můžete doplnit porcí kvalitní čerstvé nebo mražené zeleniny. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Kuřecí maso má nespočet využití. Kromě řízků se ještě perfektně hodí do téměř jakékoliv směsi se zeleninou. Zkuste tento recept na kuřecí maso s houbami a do půlhodiny…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Dršťky propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 10 minut. Poté dršťky vlijeme do cedníku, propláchneme a dáme nazpět do hrnce. Zalijeme cca 1 litrem…
Vepřovku připravíme velmi snadno a přitom jde o opravdovou lahůdku. Vepřové maso ve vlastní šťávě můžeme podávat s krajícem chleba a okurkou, nebo ho lze použít jako…
Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet. Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm.Do…
Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a…
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Biskupský chlebíček se správně peče na svatého Mikuláše. Víte, proč?
Jak založit kvas před pálením ovoce? Odbornice z pálenice doporučuje změřit cukernatost ovoce a odstranit stopky
Bůček pečený v jogurtu s majoránkou: Lahodné marinované maso bez kůže je křehké a jemné, voní bylinkami