Rychlý smrkový med
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 750,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používá se například do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.
Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.
Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2022 08:15
20. 5. 2022 07:37
3. 6. 2019 18:30
13. 5. 2019 20:41
13. 5. 2019 11:14
Ketty12: Teď jsem už sirup docela dlouho nedělala a tady jsem se držela receptu, který jsem převzala. Ale otočit sklenice ihned po naplnění by měla být větší jistota, že se med nebude kazit a déle vydrží. Raději dopíšu do receptu.
9. 5. 2019 09:33
9. 5. 2019 09:10
8. 5. 2019 11:10
8. 5. 2019 10:39
1. 5. 2018 11:02
1. 6. 2017 16:05
5. 5. 2017 12:29
15. 6. 2016 20:25
30. 5. 2015 20:39
30. 5. 2015 17:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 14 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 16 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 2 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 2 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 2 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 2 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 3 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 5 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 6 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept
Suroviny: smrkový v ýhonek, citron bio, voda, cukr
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
83 názorů