Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2024 10:14
sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme Ale počítejte s přibližně 5 porcemi
9. 3. 2024 10:00
Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.
15. 5. 2023 09:01
Eviks33: díky
12. 5. 2023 13:29
Vynikající recept a skvělá chuť
26. 8. 2020 19:35
srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....
26. 8. 2020 14:41
cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin
26. 8. 2020 14:07
Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).
26. 8. 2020 13:04
Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
26. 8. 2020 12:58
přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít.
19. 6. 2016 16:39
Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.
19. 6. 2016 13:37
Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 23 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 1 hodinou
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 6 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 7 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
11 názorů