Langoše nadýchané
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 435 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 19,02 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2017 14:56
Asi dvakrát jsem jedla na pouti langoš, který byl nadýchaný, křupavý a neuvěřitelně dobrý. Také jsem ale jedla uprostřed tvrdý a okraje jakžtakž ukousnutelné. Začala jsem je zkoušet doma podle různých receptů, neboť za 50,- Kč jeden kus mi přišel velmi předražený. Ale nikdy se mi nepovedly tak, jako ty nadýchané. Dají se koupit předpečené, ale každý výrobce má jiný recept či zpracování. Zkoušela jsem i některé top recepty. Tyto mi připadají krásně nadýchané, tak je vyzkouším i s válením, třeba je to právě to, co potřebují.
21. 6. 2017 20:54
Lenunka: Langoše majú byť veľké. A vyťahovať ich je oveľa rýchlejšie ako vyvaľkať.
21. 6. 2017 08:57
Lenunka: Ja bežne robím z kila múky. Ide to jednoducho - najprv urobiť z vykysnutého cesta "bochánky", nechať znovu podkysnúť. Každý kus pred vložením do oleja roztiahnuť v rukách, otáčať pritom, naťahovať. Ide to úplne bez problémov, cesto je ťahavé. V strede tenké, ku krajom hrubšie. A veľké ako celý tanier.
každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto.
každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto.
20. 6. 2017 22:49
mika59: asi taky záleží jak jsou veliké, jestli děláte nějaké malé jakoby "vdolečky" tak asi jo, já dělám přes celou pánev, aby byly na velký talíř, a to si fakt v ruce neumím představit a zvlášť to stihnout smažit třeba z kila mouky, jeden se¨smaží cca 1 min z každé strany, to ani nevyválíte další mezitím, aniž byste ten první spálila, já si je vyválím dopředu a pak jen vytahuji a smažím
20. 6. 2017 22:46
Lenunka: No já nevím, ale odebrat těsto a v ruce roztáhnout na langoš mi příjde rychlejší..
20. 6. 2017 22:42
tejaja: já langoše vždy vyválím na placku a pak až dovytáhnu před smažením do stran, kdybych měla vytahovat každou placku z kusu těsta, tak nevím jak bych to udělala, potřebovala bych do kuchyně dvě pomocné síly, langoše se smaží chvíli a tímto způsobem vyvalovat a zároveň smažit bych nezvládla
20. 6. 2017 22:37
IvettaG: dělám skoro stejně, jen do těsta přidávám ještě malý bílý jogurt
20. 6. 2017 21:08
tejaja: Nám ty klasické nechutnají, upravila jsem si tedy postup podle svého. Takto nám chutnají. Možná někomu budou chutnat také, nejsou tak nasáklé omastkem jako klasické langoše. Snad nevadí že jim tak říkám, když to vlastně klasické langoše nejsou, ale nevím jak jinak bych je pojmenovala
20. 6. 2017 20:02
Prepáčte, ale langoše sa nevaľkajú, Cesto sa vyťahuje rukami, v strede musí byť tenulinké, na okrajoch hrubšie.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 31 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 34 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 55 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 1 hodinou
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 1 hodinou
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: langose recept recept na langose langoše z polohrubé mouky klasické langoše langoše příprava langoše langoše postup langoše bez smažení recpt na langoše příprava langošů smažení langošů těsto na langoše z polohrubé mouky langoše recepty recept langose postup na langoše jak smažit langoše langoše s polohrubé mouky langoše z kila mouky recepty na langoše klasický langoš
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, vejce, sůl, cukr, kečup sladký, sýr, česnek, smetana
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
9 názorů