Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 2 329 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,58 g |
Tuky | 6,70 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 88,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2017 15:58
19. 11. 2017 14:54
Níže píši " (na obrázku to na rissoto nevypadá)"
Na dotaz v SZ, zda si nedělám z účastníků zájezdu srandu sděluji: nebylo to úmyslně, zkrátka se mi ta písmenka jaksi pomotala Italové píší risotto, že
No, že je nás disgrafiků patrně hafo seznáte, když do přítele G zadáte k vyhledání heslo "rissoto"
***
zizala:
Ano, byla použita kulatozrnná rýže.
...à propos: všimli jste si že z regálů se ve prospěch dlouhozrnné rýže takřka vytratila ta nejobyčejnější (levná) kulatozrnná?
19. 11. 2017 13:44
19. 11. 2017 12:51
Kdezto kulatoznnou ryzi bych oprazila zvlast a pak pridala k horke cibuli, zalila bilym vinem atd.
19. 11. 2017 11:31
19. 11. 2017 10:17
19. 11. 2017 04:13
1. Rýže se opravdu nepere, měla jsem to v receptu zmínit.
2. Původně jsem zkoušela jsem postupovat tak, jak píšete, nejprve rýži a pak cibuli, ale nedopadlo to dobře. Cibule byla syrová a rýže moc hnědá. Když jsem pořadí obrátila, zase se přichytávala cibule, a to hodně. Nejlépe mě tedy vyšlo pražit společně. Bez použití tuku je "smažení" obtížné.
3. Mít po ruce vřelý vývar považuji za samozřejmost, nenapadlo mě to do receptu rozepsat.
4. V receptu je napsáno "postupně podléváme vývarem",. Počet podlití ani množství nesleduji, asi záleží i na tom, na jakou teplotu vaříme, podle toho se vývar vypařuje víc nebo méně.
5. Důležitost stálého míchání jsem měla zmínit.
6. My máme nejraději, když není rizoto příliš suché, proto nechám trochu vývaru a konzistenci "doladím" sýrem.
7. Že se jedná o recepty bez tuku je poznat v poznámce, je tam odkaz na můj blog, který se jmenuje Vaříme bez tuku varimebeztuku.blogspot.cz/
Za váš názor vám děkuji a recept rozepíšu podrobněji (praní rýže, míchání a vývar při ruce), aby si někdo kvůli nedostatečnému rozpisu nepřipálil hrnec
Mimochodem, mě se to při mých experimentech několikrát stalo
19. 11. 2017 01:00
Kocmax:
Předpokládám, že jste vařila rissoto... (na obrázku to na rissoto nevypadá) Bez másla, bez parmazánu... Ano, jde to, ale důležitý je především způsob vaření.
Uvařil jsem si tedy lehkou večeři podle vašeho rcp
No, téééměř podle vašeho rcp
1. Rýže se nepere. Je to dost důležité a v rcp není zmíněno...
2. Rýži jsem dělal společně s cibulí. Příště bych pražil nejdříve rýži dosklovita a až posléze bych přihodil cibuli na velejemno krájenou a nechal ještě chvilku "smažit".
3. Je důležité mít u ruky vřelý bujón, protože po přidání vína je to otázka sekund, než se přidané víno odpaří. K míchání jsem použil dřevěnou špachtli (rýže má tendenci přichytávat se.
4. Vývar (já použil vodu) se přidává po malých naběračkách a vždy se další troška vývaru přidá až se předešlý vyvaří. Já použil asi 10x malou naběračku vody.
5. Důležité je rýži MÍCHAT, MÍCHAT, MÍCHAT Rýže se nesmí rozvařit. Rissoto má sice kašovitou konzistenci, ale zrnka jsou skoro al dente.
6. Žádný sýr jsem nepřidal. Samozřejmě by jídlo bylo chutnější, ale ani tak během jídla tekutinu nepustilo.
Příprava vzala 30´, jen jsem jídlo osolil a nepatrně opepřil
Já si docela pochutnal, ale nepřál bych vám vidět obličej paní casinové když viděla, že vařím rissoto bez másla, bez sýra, bez vývaru a bez šafránu
***
Kocmax:
Možná by bylo fajn, někam (do názvu, do poznámky) vložit upozornění, že se jedná o recepty bez tuku
18. 11. 2017 15:26
18. 11. 2017 11:48
Pak jsem se koukla na Tvoje stránky a změnila jsem názor. Pokud opravdu skoro bez tuku ( i když pokud není vývar zeleninový tak v něm asi taky trocha tuku bude), a chceš krémové risotto, tak asi moc možností nevidím. Parmezán moc nízkotučný není
Inspirující stránky, to určitě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 57 minutami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 2 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Krevety s rýží a brokolicí: Připravte si dokonalý a rychlý oběd podle videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: sýr na rizoto rizoto tavený sýr safranove rizoto konzistence rizota krémové rissoto krémové rizoto bez vína krémové syrové rizoto jaký sýr na na rizoto rizoto s taveného sýra rizoto z taveného sýra kremovy syr nizkotucny šafranove rizoto recept rizoto se sýrem šafránové rissoto
Suroviny: rýže, cibule, víno bílé, sýr tavený, vývar, sůl
Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pw22
10 názorů