Maminčina zelňačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 474 kJ / 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,74 g |
Tuky | 37,48 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 00:42
Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct děláme ji už léta posílám bodíka
18. 9. 2012 11:40
Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....
20. 8. 2012 11:32
30. 4. 2012 11:59
Perfektní,i bez masa fakt super :)
26. 9. 2011 17:52
je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit
2. 3. 2010 22:48
Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.
3. 7. 2009 14:19
zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru
3. 7. 2009 14:05
Marenka.jnevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát.Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
3. 7. 2009 13:51
Jak originální postup! Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 31 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 44 minutami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 49 minutami
Výpečky
Walderama08 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Mangold na zahradě: Tato listová zelenina krásně ozdobí záhony a v kuchyni nahradí špenát
Nejoblíbenější dobroty s čerstvými a kompotovanými mandarinkami: Hodí se i na jednohubky
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku mamincine recepty recepty maminčiny smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová vaření zelnačka polévky recepty zelňačka zelnacka z mléka zelňačka vánoční vánoční zelňačka recept vaření zelňačky recept zelňačka
Suroviny: zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř
Maminčina zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Kr
9 názorů