Staročeská couračka
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou jíškou a výraznou kyselou chuť zjemníme smetanou. Nakonec přidáme ještě osmahnutá kolečka pikantní klobásy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 945 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
Tuky | 38,17 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 61,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2024 12:04
Mňam...tak moc dobrá polévka
25. 5. 2020 12:48
tu mám moc ráda ani tu klobásu nemusím
10. 11. 2019 12:22
super polévka, dost žravá
22. 2. 2019 20:36
No parada, prave uvarena. Vynikajici!!!! Moc dekuji!
12. 2. 2019 20:26
Výborná polévka
12. 2. 2019 09:55
Zdravím kuchařinky a kuchaře - jestli-pak víte proč se téhle dobré polívce říká " couračka " ? (proto-že se jedla z jedné mísy uprostřed stolu a strávníci jak nabírali lžící, tak zůstávala na stole " ucouraná stopa po zelí " - (to jen tak pro zajímavost . . . zdr. ad
17. 11. 2018 09:13
Vynikající žraso,jezdím celoročně na kole a v zimě to je zupr,když dovalíte z venku. Dan
13. 11. 2018 15:09
To zní lákavě a jednoduše
13. 11. 2018 10:53
Jitrenka: díky za vyzkoušení, já jí dělávám velký hrnec, druhý den je ještě lepší
13. 11. 2018 09:59
Vynikající!! Dnes jsem uvařila, vynechala jsem klobásku, ale jen slaninka bohatě stačila a musím říct, že už dlouho jsem si na polévce tak nepochutnala.. Vážně skvělá!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat zelí ze sáčku? Příprava je rychlá, jednoduchá a pohodlná. Poradíme obvyklý postup
Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Další recepty
Tématické fráze: couracka staročeské recepty recept na couračku couralka recepty ze staročeské kuchařky polévka couračka couracka recept couračka polévka recept couračka couracka-top dobrá couračka bila couracka co je couračka staročeské brambory se zelím recept na staročeská bramborak babiččina couračka jak na dobrou couračku polévka-couračka polévka couračka polévka couračka bila
Suroviny: zelí kysané, brambory, cukr, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, kmín celý, cibule, slanina uzená, sádlo, jíška máslová, smetana, klobása pikantní
Staročeská couračka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D6
10 názorů