Staročeská dobrota
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,44 g |
Tuky | 99,30 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo dobrůtku jakou je uzený jazyk nemusí, lze nahradit uzenou krkovicí nebo opečenou klobásou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 12:40
Ano, děláváme,jen hrách dávám zelený. Už moje babička to dělávala, děda to miloval. Uzené už mi přijde zbytečné, u nás to nahrazuje ta slanina.
11. 12. 2012 15:22
11. 12. 2012 15:20
a navíc lákavě nevypada
11. 12. 2012 15:18
No moc jsem s receptem neuspěla ani nezazářila a ta hrachová kaše ne tu doma neděláme
2. 7. 2010 16:46
Moc lákavý a taky bych si dala určitě s kaší, hrách moc nemusím.
2. 7. 2010 14:23
tak to se mi velmi zamlouvá....4
2. 7. 2010 11:40
Kroupovko já to dělám s brambor. kaší i nastavovanou kaší. Ale hrách je hrách, anebo fazole.
2. 7. 2010 11:19
Krupovko, to znám moc dobře a jazyk, ten máme obvzlášť rádi Tak máš ode mne 2.bodík
2. 7. 2010 11:18
to je mi líto, tak to uzený jedině s br-kaší a vylepšit si ji taveným sýrem.
2. 7. 2010 11:11
Boží jídlíčko, Dělávala jsem ho dost často, s taťulkou jsme prodělali moc nepříjemné onemocnění střev a tak kvůli nadýmání si toto jídlo nemůžeme dovolit. Všem to těžce závidím a přeju jim dobrouchuť. Úplně tady u toho slintám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 9 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 33 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Další recepty
Tématické fráze: staročeská kuchyně historické recepty předvařený hrách staročeská kuchyně recepty dobrouchut.sk hrachová kaše z předvařeného hrachu předvařený hrách recepty dobrou chut.sk dobrouchut staročeská kaše předvařený hrách recept staročeská hrachová kaše recept staročeská klobása hrachová polévka z předvařeného hrachu staročeská hrachová kaše recepty staroceske kuchyne staroceska jidla kaše z předvařeného hrachu staročeská medovina recept staročeská jídla z krup staročeská hrachová polévka
Suroviny: hrách, cibule, česnek, slanina, majoránka, pepř, sůl, sádlo, jazyk uzený, klobása
Staročeská dobrota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27rP
10 názorů