Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Staročeská rýže může být výbornou přílohou k masům na přírodní způsob. Není složité ji připravit a naše návodné video vám usnadní její zvládnutí.
Jak připravit staročeskou rýži
Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na trošce oleje restujte, dokud nepustí tuk.
Pak k ní přidejte drobně nakrájenou cibuli, osmahněte, až cibule začne chytat barvu. Pokud byla slanina libovější, přidejte ještě trochu oleje. Pak přisypte propláchnutou rýži a nechte ji zesklovatět za stálého míchání. Zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a okořeňte. Snižte plamen a přikryté poklicí duste, dokud rýže nezměkne.
Hotovou rýži lehce promíchejte vidličkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Úrodu jahod buď hned zpracujte na různé dobroty nebo plody uchovejte na zimu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Komentáře