Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 924 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,45 g |
Tuky | 12,21 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 34,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi poskytla kamarádka. Maso ve šťávě, která se nijak nezahušťuje, sušené bylinky se opravdu přidávají hned v počátku dušení. Párkrát jsem četla, že se to nemá, kvůli jejich možnému zhořknutí, ale není to pravda, není třeba se bát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2023 09:19
26. 1. 2022 19:25
12. 10. 2019 06:21
20. 11. 2018 19:04
(Myslím, že víte dobře, co jsem tím chtěla říct.)
20. 11. 2018 11:17
cathleen:
No, to skoro vypadá na založení nového vlákna, kdy že je vůně žádoucí a kdy nikoliv, že
Pravda, mnohdy po ránu je až otravné cítit cibulový základ z hospody přes půl města ale jindy zase když v neděli před polednem projdete městem, tak můžete být u vytržení: Tady vařej maso na hovězí polífku, tady smažej řízky, tady bude vepřo-zelo... Hmmm a tady už maj upečenej štrúúúdl...
20. 11. 2018 10:52
20. 11. 2018 10:42
Ale zase mám vyzkoušeno (a teď píšu k tomu česneku ), že když ho 1-2 stroužky přidám v průběhu vaření, jídlo sice česnekem do dálky nevoní a možná ho (ten česnek) v tom jídle na chuti ani nenajdu, ale jeho chuť se mi zdá zvýrazněná (guláš je víc "gulášovitější" atp.... někdo přidá masox, já kousek česneku ). Do dršťkové apod. česnek i majoránku přidávám až zcela v závěru, často i po vypnutí vařiče.
Ani tady, v mase i šťávě, nic nerazilo, nebylo výrazné (nevoněla do dálky majoránou ani libečkem). Byla to prostě silná, výborná, voňavá šťáva s masem skoro jako máslo. A ten, kdo bude chtít majoránku a libeček cítit i nosem, je určitě může přidat až v závěru.
20. 11. 2018 08:17
19. 11. 2018 19:23
Já sice zachovávám princip předběžné opatrnosti protože ve spoustě rcp se dává majoránka až na závěr (což má logiku s ohledem na zachování vůně) ale s tím hořknutím je to možná jen taková mantra, že
No, pominuli jistý alibizmus skrytý ve spojení "stává se" tak cituji:
"Majoránku nevaříme, přidáváme ji až do hotového pokrmu. Tak si totiž uchová své výrazné aroma. Jinak se stává, že majoránka zhořkne a zkazí celý pokrm."
19. 11. 2018 11:45
18. 11. 2018 22:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 19 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 28 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí s vínem a majoránkou hovězí libeček kližkapomalu sčesnekem,libečkem a majoránka kdy přidat majoránku dušená kližka zhorknuti majoranky pri vareni dušená kližka recept dusenakližka dusena kližka recepty pomalu pečená kližka zhorknuti majoranky hovězí kližka recept všechno co mám ráda.vonavá kližka vsechno co mam rada klizka se zazvorem hovězí libečkem hovezi klizka dusena hovězí klizka s cesnekem a majorankou
Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka, libeček sušený, pepř mletý, sůl, máslo
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGmR
11 názorů