Jak připravit jednoduchou pomazánku z červené řepy. Vařenou nebo syrovou řepu doplníme ořechy či křenem
Červená řepa je zelenina, kterou lze zpracovat do mnoha pokrmů - od polévek, salátů, moučníků až k pomazánkám. Pokrmu dodá výraznou barvu a šťavnatost.
Pomazánka z červené řepy
Na pomazánku z červené řepy budeme potřebovat:
- červenou řepu - většinou se používá vařená nebo pečená řepa po vychlazení, ale v některých receptech je použita řepa syrová
- lučinu, tvaroh, zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, majonézu nebo jogurt
- na dochucení: sůl, pepř, citronovou šťávu či lahůdkové droždí
- některé recepty jsou doplněné: vajíčkem a hořčičí, celerem, česnekem, křenem či nasekanými vlašskými ořechy
Příprava pomazánky z červené řepy
Příprava této krásně zbarvené pomazánky je snadná. Řepu najemno nastrouháme a promícháme s ostatními ingrediencemi. Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, dobře se hodí i k topinkám. Dozdobit lze různými bylinkami - petrželkou, bazalkou, rukolou či jarní cibulkou.
Oblíbená jídla z červené řepy, jako např. gratinovaná červená řepa či salát z červené řepy, Nivy a ořechů, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno. Nabízíme několik praktických nápadů
7 nejoblíbenějších receptů z červené řepy. Připravit můžeme pomazánky, saláty, polévky a další chutná jídla
Komentáře