7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Při pečení cukroví, dortů, rolád, řezů a jiných zákusků často potřebujeme spolehlivý recept na chutný krém. Přinášíme přehled sedmi nejoblíbenějších, seřazených podle abecedy.
Máslové krémy jsou typické máslem našlehaným s moučkovým cukrem. Nastavují se kaší z mouky, pudinku, vajec apod. Při přípravě každého z nich je důležité mít všechny ingredience přidávané k máslu v pokojové teplotě, aby se máslo nesrazilo. Všechny krémy uchováváme v chladničce.
Zdobení dortů, sladkého pečiva
Recepty této podkategorie přivítá každý, kdo si rád se zdobením pečiva vyhraje. Zdobenými dětskými dorty počínaje, přes svatební cukroví až ke zdobenému velikonočnímu a vánočnímu drobnému pečivu. … Podívejte se na všechny zdobení dortů, sladkého pečiva.
Oblíbené máslové krémy
Každý z krémů je něčím specifický a vyplatí se jej znát.
- Citronový krém (pomazánka) s názvem Lemon curd připravíte šleháním žloutků s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a máslem nad párou, dokud směs nezhoustne. Stejně můžete postupovat u krému, který připravíte z pomerančů nebo limetek. Z důvodu používání kůry potřebujete citrusy v bio kvalitě.
- Oblíbený karamelový krém připravíte nejsnáze smícháním našlehaného másla a zkaramelizovaného kondenzovaného slazeného mléka (Salko). Mléko zkaramelizuje povařením uzavřené plechovky dvě hodiny ponořené ve vodě. Jsou ale i jiné metody, viz náš článek.
- Na krém z moučné kaše nejdříve uvaříte hustou kaši z mouky a mléka, a po zchladnutí ji zašleháte do připraveného másla. Tento krém je poměrně snadný a trvanlivý.
- Pařížský krém připravíte z práškového kakaa, nebo z čokolády svařené s tekutou smetanou ke šlehání, a po zchladnutí vmísené do vyšlehaného másla. Bez másla po vyšlehání získáte Pařížskou šlehačku.
- Pudinkový krém připravíte z uvařeného hustého pudinku, který vmícháte do našlehaného másla. Má výhodu množství příchutí podle zvoleného pudinkového prášku a možná proto patří mezi nejoblíbenější. Nevýhodou je krátká trvanlivost.
- Například vaječný krém připravíte z vajec s cukrem, které tepelně upravíte nad párou a po zchladnutí přidáte k našlehanému máslu. Vzniklý krém je jemný, a také jej můžete různě ochutit změklou čokoládou, kávou, rumem apod.
- Žloutkový krém se většinou připravuje s vanilkou, kterou rozříznutou povaříte v mléce, pak do něj zašleháte pěnu ze žloutků s cukrem, a zahřejete do zhoustnutí. Pro větší stabilitu můžete do mléka přidat trochu mouky nebo škrobu. Pak už je na vás, s čím krém smícháte. Většinou se zašlehá do napěněného másla nebo ušlehané smetany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém, který se nesráží
Na závěr jsme připravili názorné video s receptem na krém, který se nesráží. Ať už připravujete kterýkoliv z krémů, přejeme, aby se vám zdobení dařilo, a zákusky od vás vždy chutnaly.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Stékaná poleva na dortu: Máme pro vás jednoduchý návod, podle kterého bude váš dort vypadat jako z cukrárny
Lahodný karamelový krém k plnění dortů, zákusků nebo cukroví zvládnou i úplní začátečníci. Máme ale variantu i pro pokročilé
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Komentáře