Svatomartinské rohlíčky zachutnají každému. Jakou zvolit náplň, aby byly dokonalé a rychle se po nich zaprášilo?
Svatomartinské rohlíčky, rohlíky, rožky nebo podkovy - řeč je o drobném pečivu, které se připravuje na svátek svatého Martina jako pohoštění, chutný dárek a milá pozornost. Jak rohlíčkům dodat pomyslnou "třešničku", aby uchvátily všechny, kdo je ochutnají?
Ať už je připravujeme tradiční kynuté nebo zvolíme nekynutou variantu zjemněnou šlehačkou, je otázkou, jakou použijeme náplň, a zda svatomartinské rohlíčky budeme vůbec plnit. Lze je totiž udělat i bez náplně. Většina lidí by ale měla pocit, že jsou příliš suché, a ocení spíše rohlíčky plněné.
Tradiční ořechová náplň
Tradiční náplní do svatomartinských rohlíčků je náplň ořechová. V tomto období je už po sklizni vlašských ořechů a měly by být i dobře vysušené a připravené k uskladnění nebo ke zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné oblíbené náplně
Přehled skvělých receptů na tradiční svatomartinský oběd, pečenou husu, knedlík a zelí, jsme připravili v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
Svatomartinské rohlíčky ze šlehačkového těsta bez kynutí: S ořechovou náplní chutnají výtečně
Komentáře