Jak správně nařezat špekáček? Video vám ukáže, jak postupovat
Jestli některá vůně patří k jaru a létu, tak je to rozhodně vůně špekáčku opečeného na ohni. Praskající táborákový oheň se špekáčkem patří do vzpomínek mnoha z nás. Poradíme, jak tuto pochoutku správně připravit.
Špekáček se správně opéká v teple horkého vzduchu. Jedině tak bude výsledkem skvěle propečená a opečená pochoutka. Pokud bychom špekáček opékali jen v žhavých plamenech a kouři, byl by zvenčí černý a uvnitř nedopečený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nařezat špekáček
Poradíme, jaké jsou nejoblíbenější styly nařezání:
- Klasické nařezání: Tento styl je nejvíce oblíbený, oba konce nařízneme do kříže a po upečení si vychutnáváme jejich křupavost.
- Nařezání na "ježka": Nařezání se podobá tvaru šachovnice. Uděláme rovné podélné řezy a poté řezy zopakujeme kolem špekáčku.
- Kombinace klasického řezu a ježka: Díky těmto řezům bude špekáček dokonale propečený. Dáváme ovšem pozor na přílišné nařezání konců, nezbylo by pak místo na "ježka".
Nezapomínejte vždy na správný výběr špekáčků s vyváženým poměrem masa a tuku. Oceníte jistě také, když budou dokonale ochucené kořením. Pak si určitě skvěle pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů ze špekáčků: Výborně chutnají naložené, zapečené s pivem i připravené se zelím
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře