Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trochu strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,14 g |
Tuky | 38,80 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 376 mg |
Sodík | 4,70 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2010 22:27
Zase vzpomínka na moje dětsrví a na blbouny taktéž
10. 1. 2010 22:24
Katka.sv my víme, že tady máme "blbouny"
10. 1. 2010 22:23
Dnes jsem zkusila Vaší povidlovku, ale s "blbounama" bez náplně a je to oprvdu bašta. Recept na blbouny je tady na stráknách, kdyby měl někdo zájem. Dávám bod a děkuji za dobrý recept.
27. 11. 2009 12:20
Tahle šveskovajda s uzeným, to nemá chybu. Mám ji moc ráda.
23. 9. 2009 11:55
Moja stařa ji dělala ve svátky. Byly v ní však ještě hrozinky a sekané vlašské ořechy. A jako přílohu dělala kynuté knedlíky na páře. Ta kombinace se slanám uzeným je božská, vždycky jsem se mohl ulízat.
31. 8. 2009 17:43
Tuhle chuťovou kombinaci přímo miluju . Posílám bod a děkuji za připomenutí receptu!
4. 8. 2009 18:51
Mariaj,asi by mně to taky chutnalo s brambory.Mám ráda brambůrky s omáčkami a nemusí být ani maso.Dík za foto.
4. 8. 2009 12:45
tak sme dnes zas mali túto super omáčku tentokrát ale s roštenkou a potlačenými zemiakmi na cibulke, škoda že už nemôžem hlasovať dala by som 10 bodov za omáčku (pridávam fotku len ako variáciu využitia omáčky tak snáď autorke receptu nebude vadiť)
17. 7. 2009 11:32
no mám ju hotovú mne chutí moc dávam bodík tak snáď bude aj manželovi len knedlíky som urobila iné hladala som nejaké jednoduché tak som urobila ten varený v sáčku...
17. 7. 2009 10:58
Dík cathlen,že jsi odpověděla,je to tak jak píšeš.Mariaj,pak napiš jak to manželovi chutnalo.
17. 7. 2009 08:02
Nevidím důvod, proč ne. Vždyť domácí bývá většinou mnohem lepší, než kupovaný
17. 7. 2009 07:57
ďakujem za rýchlu odpoveď idem teda vyskúšať
ešte sa opýtam môžem použiť aj domáci slivkový lekvár
ešte sa opýtam môžem použiť aj domáci slivkový lekvár
17. 7. 2009 07:54
Nee, určo povidla-lekvár (co se dávají i do honzových buchet).
17. 7. 2009 07:51
povidla sa myslí slivky (švestky) alebo povidla ako lekvár
16. 7. 2009 09:28
tak manžel keď to uvidel hneď že toto chce na budúci týž. na obed tak ukladám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 30 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 55 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 57 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 3 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svestková omáčka s uzeným švestková omáčka k uzenému masu recept na povidlovou omacku omáčka k uzenému masu švestková omáčka k masu česneková omáčka k uzenému masu švestková omáčka omáčky k uzenému masu uzené maso se švestkovou omáčkou uzené maso s povidlovou omáčkou švestková omáčka z povidel omáčka k uzenému omáčka z povidel trnková omáčka švestková omáčka k masu z povidel recept švestková omáčka k masu uzené s povidlovou omáčkou trnková omáčka recept uzené se švestkovou omáčkou švestková omáčka k masu recept
Suroviny: povidla švestková, kůra citronová, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, sůl, cukr, skořice, perník strouhaný, maso uzené, knedlík bramborový
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
32 názorů