Krevetový koktejl
Pokud jste milovníky mořských plodů a salátů, určitě vyzkoušejte tento rychlý a tak trochu exotický salát. Nejlepší je dobře vychlazený a podávaný s opečeným toustovým chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 367 kJ / 1 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,43 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 1,87 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 29,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jako přílohu podávám na sucho opečený toustový chleba, který rozkrojím přes úhlopříčku, a trojúhelníky zapíchnu do koktejlu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2020 12:19
Určitě si ho dám, než se pustím do hubnutí
3. 12. 2014 10:37
Dělávám (bez kečupu) s kompotovými brosqemi
...no a s pažitkou, s pažitkou je to chuťově ještě zajímavější...
A použijete-li drůbeží prsa (pečená, dušená, vařená od fčerejška) nebude to sice krevetový, ale také moc dobrý salát a navíc vyčistíte lednici
...no a s pažitkou, s pažitkou je to chuťově ještě zajímavější...
A použijete-li drůbeží prsa (pečená, dušená, vařená od fčerejška) nebude to sice krevetový, ale také moc dobrý salát a navíc vyčistíte lednici
21. 12. 2013 00:08
Než jsem napsala příspěvek, tak mne to odhlásilo ...... bodík udělen))
21. 12. 2013 00:07
Nedávám jogurt, ale ušlehanou šlehačku, s jpgurtem vyzkouším, určitě to bude lehčí a neméně dobré. Budu dělat jako předkrm na rodinném obědě)) Posílám bodík.
18. 12. 2013 15:42
vrstvený koktejl, Vy bloude asi máte sovětskou hotelovku,že
13. 2. 2012 19:30
Dobry den,nejprve bych tel upozornit ze ten to recept je jaksi o krevetovym kokteilu,ale k originalu ma daleko.Sice je zde spravne popsano pouziti majonezi,kecupu ale neni uvedno ze jaky druh kecupu.Mají byt pouzity dva druhy .Bile sladci vino a trochu francouzkeho konaku.Také neni uvedeno,ze mají tyto suroviny spolecne vyslehat s majonezou a pouzit jen vyslehanou penu.Coz da kokteilu lehkost.Pouziti morske soli kombinovane s cerstvymi bylinkami vytvari nezamenitelnou chut.Na krevety pouzivam cerstvou stavu s citronu a limetky.Kokteil je vhodne nechat odstat aspon 6hodin.
3. 2. 2012 16:24
překrmový koktejl spočívá ve VRSTVENÍ!!!!!!!!!!
18. 12. 2011 23:21
Olí:Význam slova koktejl je míchaný nápoj, či míchaný předkrm. V případě vrstvení už by to nebyl koktejl.
18. 12. 2011 23:16
Džus: Většina krevet, které se u nás dají koupit (myšleno mražené) jsou předvařené. Takže další úprava není nutná.
18. 12. 2011 22:45
S krevetama se předtím nic nedělá ? Nevařit či osmažit ? Jenom čistě nakrájet mi přijde divné..
26. 10. 2011 08:36
asi zásadní problém, že při technologickém postupu přípravy KOKTJLU se suroviny nemíchají, ale vrství do skleničky, kde si je konzument sám zamíchá koktejlovým příborem
15. 11. 2010 15:10
Vypadá dobře :] hned zkusíme ve škole ve vaření
19. 6. 2010 18:55
Hned bych si dala
17. 12. 2009 16:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 53 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 21 minutami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 50 minutami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 52 minutami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 2 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 3 hodinami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 13 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 13 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kosmické menu: Astronauti cestou na Měsíc jedli hovězí se zeleninou, krevetový koktejl a popíjeli i u nás populární džus v prášku
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Jak oloupat krevety. Tyto mořské plody jsou vhodné pro různé druhy kuchyňských úprav
Další recepty
Tématické fráze: krevetovy salat krevetový salat pohlreich krevetový salát recept krevetový salát s majonézou krevety recept krevetí salát koktejlové krevety pohlreich krevetový salát předkrmový koktejl příprava krevet krevetový předkrm recept na krevety krevetí kokteil krevetkový koktejl kokteil z krevet krevety kokteil příprava koktejlových krevet recept na krevetový salát nejlepší krevetový salát recept koktejlove krevety recept
Suroviny: jogurt bílý, majonéza, kečup sladký, krevety, mandarinky, salát hlávkový, pepř mletý, chilli
Krevetový koktejl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZD4
14 názorů