Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 10 263 kJ / 2 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 163,23 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 380 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento zákusek jsem milovala jako dítě, ale už nevím, jak se jmenoval, poslední dobou jsem ho už nikde neviděla, tak jsem se pokusila o rekonstrukci. Do krému se dá použít ovocné pyré a navrch dát čerstvé ovoce, ale já chtěla, aby to bylo "retro - autentické":-D.
V dnešních 36°ve stínu to moc netuhlo, ale přesto byl výsledek chutný, děti se postaraly o to, že nezbyl ani jeden kousek:-)
Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem nebo plnit různými krémy, jaké má kdo rád.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2019 18:59
Ty kuličky by asi vyžadovaly menší kousky. Takhle se to dalo po vychlazení z toho talíře vyklopit, a krájet jako dortík. To pěnové trochu povolí a malinko natáhne tu čokoládu.
16. 6. 2019 16:46
k receptíku: s tou čokoládou je to zajímavé, daly by se z toho udělat i kuličky
16. 6. 2019 16:30
Já věřím, že do pravé Pavlovy ten škrob musí přijít, aby tak velký kus hmoty držel pohromadě. Ale u těch ježků mi to připadalo zbytečné, ty držely i bez něj. A jak byly ty dortíky dobré, klidně i bez té náplně.
Teď když si na Vánoce pěnové koupím, je to opravdu samý škrob a tvrdé jak broky. Někdy to dělám s tím pečivem tak, jako to dělávala kdysi mamka, když se jí některé kousky rozbily. Rozpustím ve trošce smetany dobrou hořkou čokoládu. Ta smetana tam není znát. Hluboký talíř vypláchnu ledovou vodou, klidně přidám i kousky ledu, pak tu čokoládu vyleju do talíře a nasypu kousky toho sněhového pečiva. Nechám vychladnout, vyklopím. Pravda, trochu se to někdy drobí, ale chuť je někde úplně jinde.
Ale to už jsem od ježků i Pavlovy daleko.
Technická: Proč mi to při každém novém přihlášení nabízí obnovu hesla, s odůvodněním, že kombinace jména a hesla neexistuje?
16. 6. 2019 14:47
https://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/dor/dorr00...
a celkem mi to přišlo povedené, i když musím přiznat, že nejsem žádný velký cukrářský expert
dokud jsem používala klasický šlehač, tak ten sníh nebyl tak dobře provzdušněný, přesně jak píšete v tom komentáři na Labužníkovi,10 minut intenzivního šlehání někdy pomalu nepřežil a šlehání se muselo přerušovat, teď mám robot s takovým tím ramenem, a to je tedy opravdu prima vynález
já jsem zase přemýšlela i včera u těch ježků. zda použít horkovzduch či ne, je pravda že ty špičky dortíků se vlivem ventilátoru trochu naklonily, ale zase to podle mě bylo lépe vysušené...je to holt o vychytávání much
btw, na provaz se vykašlete, to spraví pár panáků
16. 6. 2019 13:59
Lenunka: JanaHl:
Myslím, že v PAVLOVA škrob není samoúčelně...
Před lety se mi bez problémů podařila PAVLOVA podle komentáře odtud: https://www.labuznik.cz/diskuse/pavlova-dezert-436... Byla to špica, vč. marshmallownůůů vo vnútri
Obrátili se na mě z bistra, že mají problémy s jednoporcovkami - úspěšnost asi 60%
Včera zkoušel podle https://www.vitalia.cz/clanky/tajemstvi-dortu-pavl...
Dnes zkouším podle https://kousekdortu.cz/pavlova/
Neúspěšnost je 100% Ty marshmallowny se ne a ne vytvořit
Právě suším další plech: zvyšuji tloušťku korpusů, snižuji čas sušení a hledám dva metry kvalitního konopného provazu...
16. 6. 2019 13:12
16. 6. 2019 09:42
16. 6. 2019 09:33
16. 6. 2019 09:02
15. 6. 2019 21:09
našla jsem odkaz, kde paní plní košíčky pařížskou šlehačkou a taky doporučuje tak den:
https://www.ekucharka.net/dortiky-z-bilku
no jo, ježci
15. 6. 2019 20:52
...říkalo se tomu (sněhoví) ježci
***
"Košíčky se samozřejmě dají plnit i šlehačkou a zdobit ovocem"
Máte odzkoušeno? Jak dlouho po naplnění vydrží?
Náhodou jsem tento týden zkoušel něco podobného - jednoporcovky PAVLOVA (stejné suroviny + škrob)
No, co se výdrže týká, byl to propadák...
15. 6. 2019 20:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 7 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 15 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 36 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Snídaně, svačinky a dezerty, které mohou i ti nejmenší. Představujeme recepty sice sladké, ale bez cukru
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: sněhový ježek sněhoví ježci zakusek snehovy jezek sněhové pečivo s krémem snehovy ježci sněhovy ježci se šlehačkou retro zakusek jezek pěnový ježek recept sněhový ježek s e sněhovou náplní sněhových jezci ježci ze sněhového těsta sněhové dortíky dezert pavlova roman petr vaněk sněhový ježek recept sněhove pecivo pavlova recept jezci ze snehu kosicky ze snehoveho testa ježek dortík ruzovy dort s bílkovou náplní sněhových jezek
Suroviny: bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, sůl, bílek, cukr moučkový, máslo, jahodová marmeláda, čokoláda na vaření, tuk ztužený
Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gorZ
12 názorů