Kapr ve studené houbové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 318 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 7,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Snadné a osvěžující, velice vhodné na pohoštění nebo na sváteční letní večeři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2019 06:22
casino: že vyfiletované porce ryby - bez kůže a bez kostí - při přípravě na pařáku chuť natáhnou vyzkoušené mám.
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....
Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....
5. 7. 2019 00:23
casino: Díky za komentář a zdravím!
4. 7. 2019 23:17
Eja57:
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
To vaření v páře (pár minut) nad ochucenou vodou máte odzkoušeno?
MamlajdaD: " V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji."
No, pokud by to fungovalo, tak se např. "Kapr na modro" nebude vařit ve vývaru, ale v páře nad vývarem
4. 7. 2019 21:53
tejaja (moderátorka): Terezko, je to opravdu dobré, doufám, že si pochutnáš a nebudeš zklamaná Přeju dobrou chuť a moc zdravím
4. 7. 2019 21:25
Páči sa mi tá omáčka, vyskúšam.
4. 7. 2019 20:16
Eja57: Já moc kůži na kaprovi nemusím, takže dělám bez kůže, povařím jen probubláváním - mírným varem a děrovanou lopatičkou opatrně vyndávám. V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji. Jinak tě ujišťuji, že je to velice chutné a teď v létě (pokud má někdo přísun čerstvých ryb) je to skvělý recept A rychlý, bez velké práce a to já mám moc ráda Dík za komentář a moc zdravím!
4. 7. 2019 19:22
Ty porce kapra připravuješ jak? Dovedu si představit vykostěná filátka... a asi bez kůže, vařená na pařáčku..voda se dá intenzivněji ochutit a pára ochutí rybku... Ta kombinace houbiček, rajčátek a šlehačky se mi moc líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 5 minutami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno před 23 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Právě bylo uvařeno:
Zdravá špaldová buchta
Zanetk uvařil před 1 hodinou
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Franibald uvařila před 1 hodinou
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 2 hodinami
Bílá krémová česnečka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 hodinami
Krkovička pro návštěvu
janela1 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánečka
jankohrasko uvařil před 2 hodinami
Bezový sirup
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Další recepty
Tématické fráze: kapr s houbová omáčka recept na kapra s houbovou oackou
Suroviny: kapr, voda, sůl, houby, šlehačka, rajče, citron
Kapr ve studené houbové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qBwk
7 názorů