Raclette
Raclette je tradiční švýcarský pokrm připravený ze stejnojmenného sýra. Sýr se postupně zahřívá a roztavený se podává například s vařenými bramborami ve slupce nebo pečivem a naloženou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,75 g |
Tuky | 82,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Manžel přinesl tento týden speciální sýr na raclette a já s překvapením zjistila, že tu recept na tuto velmi jednoduchou švýcarskou sýrovou specialitu není.
Klasickým způsobem jak roztavit sýr, je přidržet rozkrojený bochník aromatického vyzrálého Raclette u nějakého zdroje žáru a roztavenou vrstvu setřít velkým nožem jednotlivým strávníkům na horké brambory nebo tenké krajíčky tmavšího chleba. To ovšem nejspíš nebudeme podnikat, protože neprovozujeme speciální Gastätte, která připravuje švýcarské speciality, ale pravděpodobně si koupíme jedno či dvě balení sýra, který už je nakrájený na silnější plátky.
Je to snadné, rychlé a efektní pohoštění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2022 16:06
7. 2. 2021 14:42
Raclette je švýcarské jídlo, také oblíbené ve francouzském Savojsku, založené na ohřívání sýra a seškrábávání roztavené části. Raclette du Valais je švýcarský sýr prodávaný speciálně pro toto jídlo. Nebo varianty tohoto sýra gomser, bagnes, orsieres . To jen když tedy opět kopírujete recept tak zkuste uvést aspoň název sýrů dnes se dají celkem snadno koupit v specializovaných prodejnách . Opravdu Raclette považujete za svůj recept .
25. 5. 2020 18:01
25. 5. 2020 17:54
25. 5. 2020 17:24
25. 5. 2020 16:31
24. 5. 2020 19:53
24. 5. 2020 19:03
24. 5. 2020 08:59
https://www.youtube.com/watch?v=S1T-eFt6-NQ&t=5s
24. 5. 2020 07:00
23. 5. 2020 22:14
23. 5. 2020 22:01
23. 5. 2020 22:01
Veronika.Hrozna: To je ono!
23. 5. 2020 21:41
23. 5. 2020 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 19 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 8 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rafaelo: Vyzkoušejte 2 nejlepší postupy tvoření lahodných kokosových kuliček
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Další recepty
Suroviny: sýr raclette, brambory, pepř mletý, okurky sterilované, cibulka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
20 názorů