Horácké kuře (s houbami)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 246 kJ / 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,64 g |
Tuky | 57,71 g |
Vláknina | 21,76 g |
Cholesterol | 173 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 38,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept přidávám, protože houby letos rostou. Já lesní houby sice nemám, ale udělala jsem stehýnka se žampiony a je to také moc dobré (i když s hříbečky to bude určitě ještě lepší). Smetany jsem přidala celý kelímek. Na webu jsou podobné recepty na Horácké kuře, některé jsou třeba i s klobásou, ale mně se líbí tento jednoduchý a velice chutný receptík kdysi opsaný z Teletextu.
ZAJÍMAVOSTI O KUŘECÍM MASÍČKU
Kuře bylo oblíbenou pochoutkou ve starověké Indii a Číně už nejméně 3200 let před naším letopočtem a kuřecí maso zůstalo významnou součástí i našeho jídelníčku.
Nejstarší recept na přípravu kuřete v Čechách prý je z roku 1535.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 12 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Horké dezerty pro studené zimní dny: Vyzkoušejte dobroty pro zahřátí
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Další recepty
Suroviny: kuře, houby, máslo, mouka hladká, cibule, česnek, vývar, smetana sladká, šťáva citronová, pepř, petrželka
Horácké kuře (s houbami)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GKy
0 názorů