Kapustová polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 297 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,56 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2023 15:25
Eja57 (moderátorka): Taky se mi zdá divné vhodit hned do polévky slaninu. Autorka receptu zapomněla napsat do surovin VODU.
20. 9. 2020 08:57
Dámy - já základní poučku samozřejmě znám a nezpochybňuji....jen že to jde i jinak...
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
20. 9. 2020 08:15
Pred desiatkami rokov, keď som začínala, mi jeden kuchár v reštaurácii dal radu, ktorú označil ako zásadnú: Do studeného teplé a do teplého studené. Vravel mi: horúcu zápražku (jíšku) zaleješ vždy studenou vodou, ak ju más vychladnutú (z akýchkoľvek dôvodov), zaleješ vždy horúcou vodou. Chodili sme kdekade po výletoch a opakovane som sa niekoľkokrát pýtala v Tatrách kuchárov. Každý mi povedal to isté.
20. 9. 2020 06:20
Eja57: Pokud chci mít výsledný produkt opravdu hlaďoučký, liji do teplé jíšky studenou tekutinu a rozmíchávám kovovou metličkou - to ale nemůže být v základu cibule nebo něco jiného, protože by se na metličku namotala. Moje maminka a babička si naopak dělaly jíšku předem a úplně studenou ji vhodily do vroucí polévky nebo omáčky. Každý má nepochybně svůj osvědčený postup, nicméně začátečník potřebuje nejdřív návod, co dělat, aby si ten svůj osvědčený postup mohl najít, jak píše tejaja.
20. 9. 2020 06:02
Dajda: casino....no, já odjakživa do hrnce vroucí polévky/omáčky liji vroucí zpěněnou jíšku z pánvičky a vždycky ok....no ale pokud v kastrole dělám jíšku, třeba už cibulovou, jako základ, tak pak opravdu liji studený vývar/vodu....tak nevím....
19. 9. 2020 19:07
Dajda:
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
19. 9. 2020 18:48
tejaja: ... a že do horké polévky musí přijít studená jíška a naopak!
19. 9. 2020 18:13
Chcelo by to napísať recept podrobnejšie. Začínajúce kuchárky nemusia vedieť, ako urobiť jíšku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 2 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Suroviny: kapusta, brambory, maso uzené, bujón zeleninový, česnek, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká, majoránka
Kapustová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Ml6
8 názorů