Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny
Pro svou typickou chuť nemá zrovna nejlepší pověst, ale růžičková kapusta je z hlediska zdraví perfektní surovinou. Daří se jí i v zimě, proto je nejdostupnější v lednu a únoru. Kapusta obsahuje mnoho draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, takže je častou součástí dietních jídelníčků. Dokáže ale také posílit imunitu, protože její listy jsou bohaté na vitamín C. Ve 100 gramech je ho 85 mg, což je dvakrát tolik, než obsahuje třeba takový pomeranč.
Růžičková kapusta se nejčastěji dusí. Takto upravená se hodí například k masovým omáčkám a bramborové kaši, ale ne každý má její dušenou vůni rád. Pokud kapustě teprve přicházíte na chuť, doporučujeme zapéct ji v troubě se sladkými batáty a na talíři jídlo doplnit čerstvým kozím sýrem. Tato kombinace třech zcela odlišných šmaků hraje skvěle dohromady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem v hubnutí je vývarová dieta: Za 21 dnů slibuje úbytek až 15 kg a žádné vrásky. Princip vychází z paleo stravy a půstu
Jedlík testuje nejbizarnější kuchyně: Italský Casu marzu je sýr jen pro odvážné
WHO zařadí sladidlo aspartam mezi nebezpečné látky. Je třeba pokračovat ve studiích, říká expertka Margit Slimáková