Tatarský biftek
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na topince pomazané česnekem.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 550 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,27 g |
Tuky | 16,35 g |
Vláknina | 2,71 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,63 g |
Sacharidy | 9,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to hodně variabilní, dávat všeho méně a ochutnávat, podle chuti přidat. Ve výsledku má tatarák být chuťově vyvážený, ale musí dominovat chuť masa. Má mít konzistenci husté pasty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2023 08:31
28. 11. 2022 12:59
28. 11. 2022 12:51
28. 11. 2022 12:41
28. 11. 2022 12:23
27. 11. 2022 14:55
27. 11. 2022 11:09
26. 11. 2022 23:24
26. 11. 2022 07:16
25. 11. 2022 23:13
25. 11. 2022 21:28
"Každý jen tu svou má za jedinou"
25. 11. 2022 15:06
25. 11. 2022 14:25
25. 11. 2022 11:35
25. 11. 2022 02:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 2 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 3 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí nudle
jalamo uvařil před 34 minutami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 1 hodinou
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 3 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 4 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 5 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 6 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Sušené maso, jerky: Jak ho doma připravit a jaké maso na sušení zvolit
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Suroviny: svíčková hovězí, cibule červená, sůl, pepř, paprika sušená sladká, hořčice dijonská, kečup ostrý, žloutek
Tatarský biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDA8
15 názorů