Pečený vepřový bůček
Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečený bôčik je výborný na studené misy.
Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2009 00:09
Pečený bůček je dobrý, když ho pořádně počesnekujeme rozmačkaným česnekem. V půlce pečení přidávám i nakrájenou cibuli. Štáva získá lepší chuť. A kůži nařezávám až v půlce pečení. Když bůček otočím, tak až tehdy kůži naříznu na čtverečky. A nevím proč se někdo čertí na Evu. Napsala jenom svůj názor, jak to vidí a cítí ona.
14. 8. 2009 11:35
Myslim, ze je dobre, ze tady tenhle receptik je. Vzpominam si, ze kdyz jsem poprve pekla bucek, tak jsem vubec netusila jak na to. Nikdy jsem to nejedla (nesnasim to bile "trepave"), tak jsem nevedela, jake koreni pridat, jak to spravne pect, atd. Tak jsem cela nestastna volala mamce, at mi poradi. Ta se mi smala, ze na tom nic neni. Ted se smeju i ja, ale verim, ze zacatecnicim to urcite hodne pomuze. Takze Tejajo
13. 8. 2009 17:35
Recept je vynikající a patří do základu každé pořádné kuchyně. Že se tu do teď nevyskytoval je ale přehlédnutí ostatních kuchařů (včetně mě,)kteří jej sem mohli už dávno dát. Nechápu k čemu tedy nicneříkající debata (že by závist, že někdo byl rychlejší?) k takové dobrotě jako je dokřupava upečený "odporně" dobrý bůček
13. 8. 2009 17:31
Pani Evička, na vašu zlobu voči mne nebudem reagovať. Pretože u nás sa vraví : Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ak máte nejaký problém, vystúpte z anonymity.
13. 8. 2009 16:48
Tejajataky dělám(manžel ho miluje),jen přidáváme na osminky krájenou cibuli a na plátky česnek.Všeho dosti a přesto přiměřeně.A ten výpek pak.No mňamka.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejajapasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam.
Evo.I "jen" upečené maso je recept!A jestli ho sem dala Tejaja nebo někdo jiný,to na tom nic neubírá.A nějak jsem si nevšimla že by se Tejajapasovala do role jakéhosi pánaboha.Recepty má fajn a tak nevidím důvod k rýpání.Jestli máš proti Terezce nějaké osobní připomínky, zajdi na pokec a můžeme to řešit tam.
13. 8. 2009 14:51
Ano pane Václave, nikdo se kuchařem nerodí.Ale p. tejaja, která každému radí jak tady, tak hlavně na receptech.cz by mohla dávat recepty na jiné úrovni že?
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.
Ona ale nikdy nepřijme kritiku. Pasovala se do role kuchařského pánaboha a některé kuchařky, aby jí udělaly radost jí dávají body i za blbosti.
13. 8. 2009 14:41
Evo/neregistrovaná/. To už tady bylo několikrát. Debata co je a co není recept. Možná,-snad ? Ale když otevřeš téměř jakoukoliv kuchařku tak tam najdeš "OBSAH receptů". Schválně jsem sáhnul za sebe a vzal prvou kuchařku do ruky "MODERNÍ POMAZÁNKY pro každou příležitost", otevřel a čtu : Ve studené kuchyni zaujímají pomazánky jedno znejpřednějších míst ...... ble ble ble ...Seznáíme vás s mnoha recepty výroby až po úpravu. Čtu dál: RECEPTY na OCHUCENÉ MÁSLO. 1 recept. Sardelové máslo: Máslo smícháme se sardelovou pastou. 2 recept. Hořčicové máslo: máslo smícháme s hořčicí. 3 recept. Rokforové máslo: máslo smícháme s rokforem ( můžeme nahradit Nivou) atd. Tak bych mohl pokračovat dál a nebo vzít jinou kuchařku. Všude jsou recepty složité( které málokdo v běžné domácnosti vaří) a méně složité, nebo naprosto prosté. Třeba vaření , nebo smažení vajíček apod. Někdy nám tady nejde ani tak o recept jako originální a ne vždy vyjímečnej (i když ho rádi taky přijmeme), ale někdy o pouhé připomenutí. A možná pro úplně začínající kuchaře/ky prospěšné kteří i takový jednoduchý recept rádi přivítají. Je třeba vidět, že nikdo se kuchařem nenarodil a vše se musí učit, jako třeba plavat, bruslit, nebo jezdit autem. Od jednoduchého k složitějšímu, až třeba z něj bde MISTR nad MISTRY.Václav
13. 8. 2009 14:03
Je to prostě upečené maso, nic jiného. To není žádný recept.
13. 8. 2009 14:00
Vašku, to si napísal veľmi krásne, niet k tomu čo dodať
13. 8. 2009 13:36
Tak Terezko. ŽENA DOSTALA TAKOVOU KRÁSNOU ŠPIC BŮČKU. Tak na nadívání jako kapsu. Ale byla opravdu veliká až moc pro nás dva, tak jsem ji o polovic zkrátil. ŠPIC NA NADITÍ a druhý kus upekli tak jako ty. V chladničce byla od neděle a včera nastudeno. Nejdřív namazat chlebík z DP stydlím výpekem a k tomu z prkýnka STUDĚNÝ BŮČEK s čerstvo modrou cibulí(škoda že u nás nemají bílou jako v Itálii),kyselou okurkou, pěkně připepřit (a chilli), aby jsme si na tu dobrotu vzpoměli i druhý den na WC. Prima. +bodík
13. 8. 2009 12:40
Jéééžiš, proč já to mám tak ráda a neměla bych?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 5 minutami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 5 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá nedělní pečínka podle MasterChef Česko: Šťavnatost masa s křupavou kůrčičku skvěle doplní yorkshirský pudink
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Bůček s kůží i bez kůže: Jak jej správně nakrájet, aby se nám při pečení kůžička pěkně propekla?
Další recepty
Tématické fráze: pečený bůček vepřový bůček vepřový bůček recepty buček pečený pečený buček top recept recept na peceny bucek správné pečení bůčku pomalu peceny bucek pečeny buček recept jak správně upéct bůček jak upect bucek bůček peceni bucku recepty z vepřového bůčku pečený vepřový bok pečení vepřového bůčku buček recept vepřovy buček recept recepty pečeny buček recept na veprovy bucek
Suroviny: bůček vepřový, kmín celý, sůl
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
26 názorů