Lečo jako polotovar
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2021 21:25
Veronika.Hrozna: Dúfam, že to manžel oceňuje.
30. 8. 2021 20:52
tejaja: Já bych to taky nedělala, ale manželovi dělají slupky rajčat trávící problémy, takže radši část oloupu. Jen kvůli němu !
30. 8. 2021 19:47
Veronika.Hrozna: Ja to tak presne nemeriam, dávam odhadom papriky a paradajky a nelúpem. L"en nakrájam a je to. Je to rýchle a použiteľné všade.
30. 8. 2021 18:45
tejaja: Moje tchýně dělala stejný recept a já dělám taky ! Papriku dávám 4/5 množství a rajčata 1/5 množství. Půl rajčat oloupu a zbytek dám celé. Velice dlouho vydrží, je chutné a svěží po celý rok!
30. 8. 2021 18:34
prababa: Máte pravdu, nestalo sa mi, aby sa niečo pokazilo. Aj u nás to robila už babička, a ten spôsob sa dedí ďalej.
30. 8. 2021 18:08
Takto dělala lečo už moje maminka,letos by jí bylo sto let a já ho tak dělám už let padesat,všem moc chutná,přidám cibuli,klobásku,kabanos a vejce...ještě se mi nikdy nezkazila ani jedna sklenice!!
6. 8. 2018 18:27
Frantiska: Nech sa darí.
6. 8. 2018 11:25
nastal jeho cas, zrovna ho pripravuju, jen rajcata loupu, nemam moc rada slupky v lecu.
27. 7. 2018 19:30
Robím lečo ako tu píšem. Nedávam do neho nič, lebo mám rada v leču cibuľku a klobásu čerstvo pripravenú. Okrem toho takto pripravené lečo nemusím použiť len na lečo, ale aj na akýkoľvek iný účel, napr. pod mäso.
27. 7. 2018 17:06
1974andrea: mně to jednou vybouchalo, od té doby cibuli nedávám. Navíc - přijde mi chutnější čerstvě osmažená a na ni sklenici s lečem vyklopím. Ale je to asi o zvyku
27. 7. 2018 14:14
Já docela hodně cibule usmažím do červena až světle hněda, dá leču sladkost a vůni. Rajčata dusím bez středů - bez bubáků, šťávy a zrníček. Výsledný produkt je pak hustý a použití je mnohostranné. Ještě nikdy se mi lečo nezkazilo. Pokud dobře drží víčko, není důvod.
27. 7. 2018 13:58
hosta: Já cibuli do leča dávám, ale nejdřív ji zesklovatím,. přidám zeleninu, zlehka osolím a trošku podusím. Pak plním do sklenic a steriluju.
27. 7. 2018 13:46
Lenka1991: cibuli určitě ne, mohlo by zkvasit. Ten recept z odkazu je velice "divný", podlévat vodou je zbytečné, míchání sladké papriky ve vodě je nesmysl... atd. Já mám dobrou zkušenost s tímto receptem https://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco-poloto... nebo s tímto https://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-za...
27. 7. 2018 13:14
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: www.foodfest.sk/zavarane-leco/
Či predsa aj cibuľku?
Či predsa aj cibuľku?
11. 9. 2010 11:34
Praktický recept, který nemá chybu .
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajcatovou omáčkou
Přidáno před 27 minutami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 7 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 1 minutou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 48 minutami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 1 hodinou
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 2 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Jak uchovat lečo na zimu: Nejlepší postupy na zavařování i zmrazení zeleninové delikatesy
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Další recepty
Tématické fráze: lečo recept lečo příprava leča lečo zavařenina lečo do mrazáku sterilizujeme lečo zavárané lečo zavaranie leča zavařenina lečo lečo recepty zeleninové lečo zavarenina zeleninové lečo do sklenic recept na leco zavareniny leco sterilizovanie leca leco zavaranie lečo ze sklenice lečo zavařit lečo recept na zavařování lečo do sklenic
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
27 názorů