Ledvinky dušené
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už je stačí jen orestovat s cibulkou a slaninou, výborný oběd je hotový.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 755 kJ / 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,73 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,35 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2023 15:33
jednoduché, výborné.
19. 10. 2023 15:47
Dnes jsem ledvinky dělala a téměř stejně. Zahustila jsem bez vydušení šťávy tzv. suchou jíškou. Přílohou byla rýže a sterilované okurky.
19. 10. 2021 11:42
Dnes uvařeno,je to mňamka dovolila jsem si přidat foto ...
28. 5. 2017 12:22
Tak dnes jsem ledvinky udělal také a bylo to báječné. Jen jsem nedal slaninu normální, ale švardvalskou.
13. 12. 2016 08:19
Ja je vykrajuji hodne a nechavam lezet dlouho ve studene vode.I potom vyteka mnoho spinava krev.Vodu menim.Pak min.na noc do mleka a porad vyteka spina.Pak teprve proplachnu vodou a nakrajim na nudlicky.Sparim omeju a az po te dusim.Mnam.Zkousel jsem to i ze srdicky.Luxusni.Jen srdicka dusit drive.
13. 9. 2016 20:13
Miluju tato léty osvědčená jídla . Jednoduché a přitom dokonalé. Inspirovala jste mě, zítra jdu k řezníkovi pro ledvinky a dám se do toho
8. 3. 2016 13:42
Já je miluju, dělám vepřové, rozkrojim propláchnu a okrájím na kousky, šlach. střed vyhodim kocourum.
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask
23. 2. 2016 11:49
23. 2. 2016 10:47
Souhlasím s Jaroslavem. Ta vůně tam patří. Nejradši s křupavým rohlíkem
18. 1. 2016 16:05
dnes je budu připravovat, již je mám očištěné od včerejška, vypráno a odleženo ve třech vodách a na noc je dávám do mléka, výborné jsou s hranolkama.
29. 5. 2014 13:54
už mi tu bublají dnes s rýží přeji dobrou chut'
5. 2. 2013 10:45
Ledvinky a slezinky na omajdu je moje pýcha. S rejžičkou, knedlíkem i rohlíkem do talíře , neb raději do velkého rendlíka. Důležitá čistota , bez močovodů a pak je to dobrota. Někdo v mléku tyto máčí, a i ocet s vodou taky stačí. To zaslouží +bodík 9.
5. 2. 2013 09:38
včera jsme měli k obědu, přidala jsem navíc stroužek česneku, chilli a trochu majoránky
bodík a fotík, jestli teda neva
bodík a fotík, jestli teda neva
2. 1. 2013 00:04
Každé maso má svoji typickou vůni a chuť. Čím víc ji odstraním, tím méně typicky chutná. Myslíte, že v jídelnách dělají vaše složitá vaření a následné propírání ve studené vodě. Zamyslete se, proč to tam tak chutnalo.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.
8. 11. 2012 17:06
..snad jedna malá rada..když ledvinky přinesu, opláchnu je a tak na hodinku je dám do misky s mlékem...vytáhne to ten nepříjemný pach:)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 28 minutami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 7 minutami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 10 minutami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 35 minutami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 2 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 14 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 14 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 16 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na přípravu zabíjačkového guláše si rezervujte čas. Je snadný, ale nezkušené složením možná překvapí
Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Další recepty
Tématické fráze: ledvinky na cibulce s rýží ledvinky recept dušené ledvinky na cibulce ledvinky s ryží ledvinky na cibulce ledvinky dusene veprove ledvinky vepřové ledvinky s rýží vepřové ledvinky recept ledvinky vepřové ledvinky recept vepřové ledvinky dušené ledvinky recepty vepřové ledvinky na cibulce recepty ledvinky recept na ledvinky jak vyčistit ledvinky dušené ledvinky-recept ledvinky omacka jak vyčistit vepřové ledvinky
Suroviny: ledvinky vepřové, cibule, slanina, olej, pepř, kmín celý, sůl, mouka
Ledvinky dušené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRv6
21 názorů