Brněnští utopenci z Prýglu
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 016 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 18,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 42,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Špekáčky se špekem – náhražka je nepřípustná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 10. 2021 18:05
Příjemná vyvážená chuť, i manželka si pochutnala.
14. 5. 2019 12:32
Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..
9. 11. 2018 15:14
Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr
24. 1. 2016 15:33
Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky
9. 11. 2013 18:29
dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept
2. 3. 2013 13:48
Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den
20. 2. 2013 19:18
chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.
25. 8. 2012 19:19
Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept
21. 8. 2012 18:56
Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
21. 8. 2012 17:57
Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.
3. 1. 2012 21:06
Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.
29. 6. 2010 17:24
Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku,len by som asi pridala trochu cukru a soliTam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam
29. 6. 2010 16:47
tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí
15. 5. 2010 14:37
musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... +
15. 9. 2009 21:01
Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 11 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 11 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 11 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci s cibulí recept utopenci recept výborní utopenci recept na utopence utopenci s feferonkou vyroba utopencu utopenci utopenci v kečupu utopenci v cervenem nalevu domaci vyroba utopencu výborný utopenci utopenci s kysaným zelím recept na utopence s cibulí výborné utopence výborné utopenci domácí utopenci s cibulí v octu - recept recept na vyborne utopence recepty na utopence domácí utopenci v kečupu domácí utopenci se zelím
Suroviny: špekáček, cibule červená, cibule bílá, feferonka, kečup sladký, hořčice dijonská, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, česnek, ocet
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
19 názorů