Buchta hrk
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky a důkladně protřepou. Nechcete to zkusit?
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to výborná a rychlá buchta. Jestli chceme mít tužší krém, dáme do něj šťávu jen z jedné plechovky mandarinek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 6. 2010 09:14
indulina, odpovím asi dřív - do nějaké větší misky s pevným víkem nalej šlehačku, kompot i se šťávou, nasyp do toho ytužovat a puding (ale opravdu jen ten BEZ VAŘENÍ od Otkera), zavři to, pevně uchop a hrkej (prudké krátké třesení)- proto se říká buchtě hRK, že s tím hrkáš....stačí tak 20x prudce hrknout a krém máš hotový - vše se promíchá a zareaguje, tekutiny se promíchalí s pudinkem a ytužovačem a uhrkáš z toho krém - a to ovoce v tom slouží jako metlička :)
25. 6. 2010 04:58
ahoj milko promin ale nejak sem nepochopila postup toho kremu muzes to nejak upresnit to tam mam dat a kolik ceho diky jinak super
17. 6. 2010 15:03
Tak jsem ji zkusila s jahodami, ale krém byl příliš řídký i když jsem dala šťávu jen z jedné plechovky, příště zkusím jen z poloviny. Ale jinak moc dobré. Jo a při hrkání jsem si postříkala půl kuchyně, měla jsem špatně uzavřenou nádobu
12. 4. 2010 17:17
Milkaa, vypadá to úžasně, bodík akorát jsem se chtěla zeptat to množství co uvádíš je do kulaté formy???? nebo na plech??? děkuji
27. 3. 2010 20:32
Miruš - hned mi tvoje fotka brnkla do oka - to je prostě slast.
27. 3. 2010 19:39
27. 3. 2010 15:17
Milkodovolila jsem si k tobě přidat pár fotek.Tuhle buchtu jsem pekla poprvé a musím říct,že byla výborná.Dělala jsem jí manželovi k narozeninám - miluje jahody a kousek postupu jsem si vzala od Iljuši v komentářích.Děkuju za recept a přidávám i boďku č.5.
10. 1. 2010 15:44
se sbíhají sliny
11. 11. 2009 16:44
to je krása!!
11. 11. 2009 15:28
Iljušo - hezky si to naHRKala.
10. 11. 2009 20:54
Dnes jsem upekla podle tohoto receptíku. Korpus jsem udělala do kul. formy, byl trochu vyšší, prořízla jsem jej, uvnitř je tvaroh se želatinou, po zatuhnutí jsem přidala druhou část korpusu, potřela krémem HRK, ozdobila mandarinkami a polila čirou polevou na dorty. Želatinové "nesmysly" moji synové milují Receptík nemá fotku, dovolím si jí přidat
6. 11. 2009 22:41
Milko, především tě tady mezi námi vítám, přeju ti, aby se ti tu líbilo tak jako náma my se budeme těšit na tvé recety i když je pravda, že ten první se ti moc nepovedl, protože už je tady a je tak všem známej, až tu má už na něj někdo "pupínky"nic ve zlém
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 44 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 2 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 2 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Umíte správně zavařovat kompoty? Poradíme vám, na co myslet, aby byl výsledek dokonalý
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Další recepty
Tématické fráze: buchta hrk hrk s mandarinkami buchta hrk hrk hrk hrk buchta třesená buchta hrk hrk buchta recept hrk hrk buchta s mandarinkami hrk hrk dort s mandarinkami hrkana buchta hrkací buchta buchta hrk buchta hrk hrk s broskvemi třesený dort hrk hrk buchta s jahodami buchta s mandarinkami recept na hrk hrk buchtu hrkací dort hrk buchta recepty hrk hrk buchta recept hrk hrk buchta dr.otker
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, mandarinky, pudink vanilkový, zdobení
Buchta hrk
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8rY
27 názorů