Bramborák na plech
Milujete bramboráky, ale smažení a prskající olej není váš šálek kávy? Potom je tento recept přesně pro vás. Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka vylijte na plech a upečte v troubě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 6 300 kJ / 1 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,19 g |
Tuky | 64,71 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 5,12 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na Svaté Heleně se tomu říká toč a podává se s kyselým zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2011 10:49
no výborné nikdy jsem to nejdela a to jsem z anglie výborné tolik bodů provás
30. 6. 2011 10:20
Tak jdu na to,aspoň nemusim hodinu stát u pánvičky ,tak sem zvědavá ,ale vypadá to dobře
15. 3. 2011 18:17
Jeden stroužek česneku? To je jak flusnutí v moři!
13. 2. 2011 18:46
Tak to dělám na večeří....pro tři mám asi zhruba 18 větších brambor (to snad stačí), hafo česneku, hl. mouku, 2 vjece a sůl.(majoránka došla )Plech vymažu asi sádlem..Uvidíme mno..V troubě to budu dělt poprvé , ale supr nápad..Na pánvi je to takové prosákle tím tukem, a to přímo nenávidím, stejně jako u topinek..
13. 2. 2011 18:46
Tak to dělám na večeří....pro tři mám asi zhruba 18 větších brambor (to snad stačí), hafo česneku, hl. mouku, 2 vjece a sůl.(majoránka došla )Plech vymažu asi sádlem..Uvidíme mno..V troubě to budu dělt poprvé , ale supr nápad..Na pánvi je to takové prosákle tím tukem, a to přímo nenávidím, stejně jako u topinek..
22. 1. 2011 22:51
Tak mám večeři na zítra .... děkuji. Bramborák je veliká mňamka, ale ten olej .... takhle to alespoň nebude tak mastné . Bodík letíííí
4. 11. 2010 18:26
Také peču na plechu,ale místo sádla naleju olej přímo do brambor.těsta .Jinak klasika,co tam patří.Potom nastavím troubu na 200°c,prostřední rošt,pečení vrch i spodek.Dám pečící papír na plech a leju těsto.Není třeba obracet.jeden plech peču 1/2 až 3/4 hod.Až je placek zlatý na povrch, vytahuji plech a dávám další. V troubě je to výborné chutově a také to neprská po sporáku.
2. 11. 2010 22:58
Děkuju za komentáře a za bodiky.Tak ja ho peču asi hodinu.Zaleži na tom jaky maš velkej plech.
2. 11. 2010 12:40
Leni - až povrch zrůžoví a vytvoří kůrčičku. Každá trouba peče jinak, ale odhadem - kolem 30 min., ale jak říkám, hlídej si to
2. 11. 2010 12:14
tak už je to v troubě a teď počkám,jaká to bude mňaminka jen nevím,jak dlouho to budu péct
3. 10. 2010 21:03
Játo peču také, ale přidávám do toho ještě droždí a nechám to chvíli kynout, plech vymažu sádlem a vysypu nemletým mákem. \je to fak dobrý a není to mastné jako bramboráky pečené na omastku. Také je dobré do těsta přidat škvarky. Přidávám také bodíky
6. 7. 2010 20:12
Zapoměla jsem napsat komentář k tomuto už odzkoušenému receptu. Byla to přijemná změna a díky tomu, že se to dělalo v troubě a nebylo to vůbec mastné si pošmákla i 15 měsíční dcera. Bodík už jsem dávala
22. 6. 2010 11:21
Včera jsem ho upekla a musím dodat výborný(dala jsem dost česneku a majoránky),všichni se oblizovali.Nejvíc se mi líbilo,že jsem nemusela stát u smažení
3. 6. 2010 12:31
Presne takto sa to robievalo aj u mojich rodicov...presne takto aj vyzerala....uplne rovnka
3. 6. 2010 10:36
Vypada to na mnamku. Vynecham sadlo, pridam vic cesneku a dnesni vecere je vymyslena :) A bodik, samozrejme, leti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak skladovat brambory. Důležitý je už výběr správné odrůdy
Další recepty
Tématické fráze: bramborák pečený v troubě na plechu bramboráky v troubě na plechu bramborak na plech do trouby cuketový bramborák na plech pečený bramborák bramborák pečený v troubě bramboraky v troube bramborak v troube pečené bramboráky bramboráky pečené v troubě bramborák se zelím na plech do trouby cmunda na plech pečené bramboráky v troubě bramborák cuketový bramborák pečený v troubě bramborak do trouby bramborák recept cuketové bramboráky na plech bramborové placky se zelím na plechu peceny bramborak v troube
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka hladká, majoránka, česnek, sádlo, mléko
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
56 názorů