Kefírové muffiny s borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejeme troubu na 220°C a připravíme papírové košíčky do formy na muffiny. V misce smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a cukr.Ve druhé misce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejeme troubu na 220°C a připravíme papírové košíčky do formy na muffiny. V misce smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a cukr.Ve druhé misce…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Lehoučký piškot, svěží zakysaná smetana a čerstvé ovoce - to je výborná kombinace, které nikdo neodolá. Tento vynikající moučník se nejčastěji připravuje v létě, kdy je…
Vděčným moučníkem je bábovka, která se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte připravit bábovku provoněnou vanilkou a letními borůvkami. Ideální moučník k nedělní…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme v míse těsto. Rukou ho roztlačíme do máslem vymazané koláčové formy a uděláme vyvýšené okraje. Vejce rozmícháme s cukrem a…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a připravíme drobenku, kterou ponecháme stranou, nasekáme ořechy.Máslo a cukr utřeme do…
Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň.…
Ve vetsi misce smichame ovesne vlocky s podmaslim nebo jogurtem. Nechte chvili stat a mezitim si pripravte druhou misku, do ktere date mouku, sodu, prasek do peciva a…
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a zamícháme. Nakonec přidáme borůvky a zlehka promícháme. Vznikne husté těsto, kterým plníme formu…
Mouku, cukr, máslo dáme do mísy a rukama uděláme žmolenku, poté odebereme hrnek a dáme stranou. Do zbytku, co zůstal v misce, přidáme mléko, vajíčka, prášek do pečiva a…
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do…
Hledáte inspiraci na dobrý, ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané, piškotové těsto, spoustu vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva drobenky…
Dno dortové formy vyskládáme piškoty plochou stranou dolů. Na piškoty navrstvíme ovoce dle vlastního výběru. Já jsem použila čerstvé broskve. Na ovoce lžící rozprostřeme…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Propláchnuté borůvky rozmačkáme šťouchadlem na brambory, vmícháme cukr, zakysanku a rozředíme smetanou (lze použít i neušlehanou šlehačku, ale omáčka je pak trochu…
Tvarohový koláč do menší formy, se špaldovou moukou. Vyzkoušejte zdravější, avšak velmi chutnou variantu borůvkového koláče. Ideální na přípravu něčeho malého sladkého…
Vše, kromě mléka a borůvek, rukama smícháme v drobivou směs.3/4 směsi dáme do vymazané dortové formy, rukou uhněteme, poklademe scezenými a okapanými borůvkami, posypeme…
2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva.…
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Promícháme mouky s práškem do pečiva, cukrem a špetkou soli.Smícháme vejce, olej, tvaroh a mléko.Obě směsi spojíme a vmícháme do těsta opatrně borůvky.Naplníme plech pro…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít a…
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek,…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51