Hovězí steak " Stroganoff " (Stroganov)
Recept ještě nebyl hodnocenNa minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 172 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme rozpůlené, předvařené brambory, řezem dolů. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn a…
Majonézu, kečup, bílý jogurt, pár kapek brandy a citrónu, křenovou pastu a podle chuti pepř a sůl důkladně promícháme v misce a omáčka je hotová.Omáčka se dává do…
Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Studené maso nakrájíme jak se nám podaří (na plátky, nudličky, kostky) a opatrně smísíme se smetanou ochucenou solí, pepřem, zastříkneme worcestrem a citronem.Sklenky …
Tuto skandinávskou pochoutku připravíme tak, že syrové filety lososa marinujeme nejméně po dobu dvou dnů v marinádě s koprem a alkoholem. Lososa poté nařežeme na velmi…
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Smetanu přivedeme k varu spolu s rozříznutým vanilkovým luskem. Odstavíme z ohně, lusk vyjmeme a vyškrábneme vnitřek lusku do smetany. Poté smícháme žloutky se škrobem,…
Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale…
Čokoládu rozlámeme do kastrůlku a necháme rozpustit ve vodní lázni. K čokoládě přidáme máslo a oboje necháme také rozpustit, pak vmícháme cukr a necháme vše vychladnout.…
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …
1. Z mléka, trochy cukru a droždí zpracujeme kvásek a necháme v teple vzejít. Do mísy si prosejeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vejce a žloutek, povolené…
Pokud jsou švestky s peckou, tak je vypeckujeme. Do misky dáme alkohol a promícháme v něm švestky. Necháme odležet před noc nebo alespoň jednu hodinu. Švestky po…
Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Plátky…
Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého…
1) Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hrušky oloupejte, nechte jim ale…
V první řadě nahřejeme troubu na 150 C. Maso osolíme, dostatečně opepříme a v nádobě vhodné do trouby opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Vyjmeme, do výpeku…
V misce smícháme sirup, cukr, olej, mléko a brandy, přidáme špetku soli a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do vzniklého těsta přidáme nastrouhanou…
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájanú šunku a údené mäso,opražíme,dáme syrokrém,necháme roztopiť,zalejeme mliekom,osolíme a vlejeme brandy.…
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na másle s olejem dohněda. Přendáme do pekáčku do rozpálené trouby na 200C a dopékáme cca 15 minut. Do výpeku dáme…
Budete potřebovat ruční šlehač a nebo kuchyňského robota, neboť se bude šlehat. A taky alespoň 3 větší mísy. Dále si připravte formičky či formy, vyložené potravinářskou…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Sobota plná jídla a hvězd: Apetit zimní piknik nabídl skvělou gastronomii i setkání se Zdeňkem Pohlreichem či Mirkou Van Gils
Cuketový perník voní skořicí a nadchne svou vláčností. Navíc je jednoduchý na přípravu a hotový je do hodiny