Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku
Recept ještě nebyl hodnocen1.Vepřovou panenku omyjeme ve studené vodě a papírovou utěrkou dobře osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou čerstvou rozmarýnou-nemusí být. 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1.Vepřovou panenku omyjeme ve studené vodě a papírovou utěrkou dobře osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou čerstvou rozmarýnou-nemusí být. 2…
Ptáte se, kdo by dával zeleninu do moučníku? No přece my! Díky cuketě je buchta dokonale vláčná, žádná suchá drobivka. K přípravě budete potřebovat mísu, vařečku a…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Letní měsíce jsou bohaté nejen na úrodu cuket, ale sklízíme i mnoho další zeleniny ze zahrádky. Těsto s nastrouhanou cuketou a jogurtem bude příjemně vláčné, pizzu…
Z ryby odstraníme páteř, osolíme, opepříme, zakápneme citronem, dovnitř vložíme plátky slaniny a větvičku rozmarýnu. Dáme ji do pekáčku / já jsem pekla v remosce /,…
V letním období zrajících cuket už člověk občas neví, kam ještě a do jakého pokrmu by přebytečnou cuketu přidal. Co třeba oblíbená sekaná? Spolu s ovesnými vločkami ji…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Cuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
V létě, když je všude spousta zeleniny, můžeme při přípravě lehké snídaně či večeře směle popustit uzdu své fantazii. Tousty, bohatě obložené vajíčkovou směsí se…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Nakrájíme cibuli na drobno, zeleninu na kostky. Cibuli a česnek necháme zpěnit na oleji.Přihodíme zeleninu a restujeme, aby byla na skus.…
Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20-30 minut dojít, nejlépe pod…
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití. Klasickou buchtu jistě znáte, ale zkoušeli jste upéct koláč? Nejlepší je s ovocem a drobenkou, který můžete…
Cuketa je úžasná zelenina, která se díky své jemné chuti dá připravit na mnoho způsobů. Dočervena vypečené cuketové bramboráčky, které si zamilují i zapřisáhlí nepřátelé…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme suroviny na marinádu a maso naložíme. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Špecle uvaříme podle návodu.…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Přidáme na kostičky nakrájené maso a chvilku restujeme. Poté přidáme cibuli nakrájenou na tenké měsíčky a necháme restovat s…
Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, propláchneme, odstavíme. Na lžičce oleje zesklovatíme 1 cibuli, přidáme houby, papriku nakrájenou na kousky, zelenou cibulku…
Vhodnou formu lehce vytřeme máslem, i boky. Krajíčky poklademe celé dno a vyplníme i mezery. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme.Všechnu zeleninu, sýry i šunku…
Pokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
Léto je v plném proudu, a tak přemýšlíme, do čeho všeho cuketu zahrnout. Nakrájenou na kostky ji podusíme ve vlastní šťávě, dochutíme máslem, česnekem a zelenými…
Pokud máme na zahrádce bohatou úrodu cuket a už nevíme co s nimi, nastal čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a výborné. Takto připravené je můžeme usmažit,…
Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, případné střívko odstraníme. Mrkev očistíme a nakrájíme na julienne nožem (nebo škrabkou), z cukety odstraníme semeník a…
Dršťky propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 10 minut. Poté dršťky vlijeme do cedníku, propláchneme a dáme nazpět do hrnce. Zalijeme cca 1 litrem…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19