Balkánské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenBílky s pískovým cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky s pískovým cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Všechny sypké přísady smícháme a nakonec přidáme máslo a mléko. Vymažeme a vysypeme formu na chlebíček, vlijeme těsto a pečeme na 900W 9 minut v mikrovlnce. Vychladlý…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Ze surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
Ve vodní lázni rozpustíme nalámané čokolády. Z bílků ušleháme sníh, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Do másla s cukrem pak vmícháváme postupně žloutky a po částech…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Laskonky patří mezi klasiku našich cukráren. Lehké a křehké cukroví naplněné lahodným krémem. Podle našeho receptu si můžete připravit lahodné laskonky přímo u vás doma.…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Jednodušší dort jste nikdy nepekly, to nám můžete věřit. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům. Oříšky dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení polijte…
Makovec je moučník, který nikdy nezklame. Jeho skvělou chuť dotváří lehce kyselá citrónová poleva, která jde s mákem prostě dohromady. Do jeho přípravy se můžou…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Předehřejte si troubu na 150 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s máslem po dobu asi 5 minut. Během šlehání se barva změní z máslově žluté na krémovou a hmota nabude. K…
Jahodová marmeláda je skvělá díky své sladké chuti, nádherné červené barvě a příjemné vůni jahod. Když do ní ještě přidáte karamel a ovoníte ji vanilkovým cukrem, bude…
Ořechový dort podle našeho receptu dozdobte libovolným krémem, který máte v oblibě. Oříšková chuť korpusu bude neodolatelná a hodí se k ní prakticky veškeré myslitelné…
Z 1/3 šlehačky a vody, trošky cukru a droždí si uděláme kvásek a necháme vzejít. Mezitím přidáme do mouky vajíčka, zbytek šlehačky s vodou, rozpuštěné máslo, cukr,…
Těsto zpracujeme ručně a dáme na 30 min do chladu. Dvě třetiny dáme do vymaštěné formy (28cm). Do zbytku dáme lžíci hladké mouky a uděláme okraj. Propícháme. Trouba 200…
Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom…
Všechny suroviny na spodní těsto vyšleháme metlou a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Na to nalijeme tvarohovou náplň a dáme do vyhřáté trouby. Při teplotě cca 180°C…
Všechny suroviny na spodní těsto vyšleháme metlou a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.Na to nalijeme tvarohovou náplň a dáme do vyhřáté trouby. Při teplotě cca 180°C…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánkové máslo: Příběh jedné křivdy a české speciality, které přišla o svoje jméno
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Droždí nepatří jen do pečení: Udělejte si z něj pomazánku, knedlíčky i polévku. Vše levně a rychle