Kuřecí s harissou a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet. …
Řízky opláchneme, osušíme, /prsní řízky jsem ještě rozřízla/ a naklepeme. V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do…
Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150 stupňů asi dvě…
Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme…
Pohanku v hrnci propláchneme, zalijeme vodou přibližně 1cm nad. Dáme na plotnu, jakmile voda začně vřít, vypneme, přihodíme ovesné vločky, zamícháme, přiklopíme poklicí…
Na troške olivového oleja opečieme dozlatista pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú štipľavú papričku, kapie a paradajky pokrájané a ošúpané bez jadierok. Osolíme, prípadne…
Rybu nakrájíme na menší kousky a obalíme v těstíčku. Těstíčko - rozšlehané vejce zahuštěné vločkami a harissa - 1 kávová lžička bohatě postačí:- Obalené kousky ryby…
Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem.Osmažíme z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220°C.Do výpeku přidáme kečup, harissu,…
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, harissu, dijonskou hořčici. Kapustě otrháme listy, vykrojíme košťál. Dáme spařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Jak jsou…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky…
Cizrnu necháme naklíčit. Lze samozřejmě použít i vařenou nebo sterilovanou, potom to samozřejmě nebude RAW pokrm.Smícháme všechny suroviny, okořeníme. Cizrnu přidáme až…
Vykostěný plátek masa osolíme, opepříme, posypeme harissou. Potřeme hořčicí, dáme plátek šunky, pórek, tvarůžek, papriku, portobello. Pečlivě zabalíme a stáhneme…
Brambory oloupeme, překrájíme na kostky. Já měla "rohlíčky", tak jsem krájela na kolečka. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Kapustičky…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme …
Ingredience na marinadu smichame, pridame ocistena a osusena kureci stehna, promichame a nechame v chladu cca 4 hodiny marinovat. Mlete maso promichame se vsemi…
Ingredience na marinadu smichame, pridame ocistena a osusena kureci stehna, promichame a nechame v chladu cca 4 hodiny marinovat. Mlete maso promichame se vsemi…
Ingredience na marinadu smichame, pridame ocistena a osusena kureci stehna, promichame a nechame v chladu cca 4 hodiny marinovat. Mlete maso promichame se vsemi…
Cibuli rozpůlíme, oloupeme, polovinu nakrájíme na tenká půlkolečka a druhou polovinu nasekáme nadrobno.Maso dáme do misky, přidáme nasekanou cibuli, harissu, sůl, pepř,…
Smícháme smetanu s hořčicí a harissou. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Smícháme s připravenou marinádou. Necháme uležet 24 hodin. Na rozpáleném oleji maso…
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak…
Nakrájíme si na kousky klobásku a přidáme další uvedené suroviny, vše vyšleháme do pěny, dál dle každého osolíme a zdobíme barevně.
Vepřové plátky lehce z obou stran posypeme kořením a pokapeme olejem. Necháme odpočinout cca 1 hodinu. V kastrolu či hlubší pánvi rozpálíme trošku oleje a zprudka…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Co se zbylou bramborovou kaší? Vsaďte na voňavé placky, luxusní pečené krokety nebo jemnou polévku
Letem středozemním kulinárním světem: Dáte si bulharskou musaku nebo řecký salát tzatziki?
Leche Merengada: Jednoduchý španělský dezert uděláte jen z mléka a bílků a vynikající je studený i teplý