Líné špízy
Recept ještě nebyl hodnocenVezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Tato jedinečná kombinace jemně dušených vepřových jater s aromatickým kořením vám zajisté zachutná. Jako přílohu si k tomuto pokrmu můžete připravit rýži, nebo hranolky.
Tento starý osvědčený recept vás zajisté nezklame. Pokud máte rádi pikantní ostrá jídla, tohle je přesně pro vás. Játra v kečupu krásně zkřehnou a společně s bramboráčky…
Játra nakrájíme na tenké plátky a opepříme.Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme česnek a pak vložíme játra, která po obou stranách opečeme…
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky.Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky.V hrnci orestujeme slaninu a přidáme…
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit asi 15 minut. Pak jej otřeme papírovou útěrkou a nakrájíme na kostičky. Také cuketu a kapii nakrájíme na kostičky…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Do kotlet si nařízneme opatrně kapsu. Na oleji orestujeme cibulku a přidáme na drobné nudličky nakrájená játra a tolik lžic leča, kolik máme řízků. Játra si podusíme…
Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku také oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na…
Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme na oleji ze všech stran. Pak játra přendáme na talíř a přikryjeme je dalším talířem, abychom je udrželi v…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Vepřová játra jsou neprávem velice opomíjená, obsahují však důležité vitamíny. Využijte při jejich přípravě horkovzdušnou fritézu a do půlhodiny budete mít na stole…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka…
Výtečná zavařená paštika z jater a bůčku jistě potěší všechny milovníky čehokoliv masového a překvapí vás svojí jednoduchou přípravou. Její chuť nejlépe vynikne na…
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.…
V hrnci necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra,…
Do pomalého hrnce jsem dala cca 400 ml vody a pustila hrnec naplno.Pak jsem si opláchla játra, nakrájela na menší kousky cca 3 x 3 cm.Na drobno cibulku osmažit na pánvi,…
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu…
Na sádle spěníme nahrubo nakrájenou cibuli s na kostičky nakrájenou slaninou, přidáme odblaněná nakrájená játra, okořeníme a restujeme asi 5 minut. Zalejeme vodou nebo…
Cibuľu očistíme, pokrájame na céčka, pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na "nudličky".Na olej hodíme cibuľu, trochu necháme zvädnúť, po chvíli pridáme pečeň = játra.…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Herečka Jennifer Lopéz nesnáší lososa, ujíždí na čokoládových sušenkách a nikdy neodolá kuřeti v rýži
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Osvěžující a lehký dezert jen ze 3 ingrediencí: Ovocnou pěnu zvládnou připravit i děti