Čokoládový dort z čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 427 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Vajíčko šleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a ušleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Tiramisu bez mascarpone a vajec podle Italů není to pravé poctivé a mají pravdu. Nicméně šikovné hospodyňky vědí, že výborný dezert se dá připravit i s běžnými českými…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se…
Ledová káva je jako stvořená pro horké letní dny. Osvěží, kofein příjemně nakopne a dodá energii. Její lahodná krémová chuť je téměř návyková. Přesvědčte se sami a…
Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící…
Mascarpone s cukrem a šlehačkou ušleháme. Jahody opláchneme, osušíme a nakrájíme. Do skleniček dáme lžíci krému, nakrájené jahody, namočené piškoty v kávě s likérem a…
Pokud máte rádi kávu, nenechte si ujít tuto vynikající roládu. Kávu použijeme jak do nadýchaného těsta, tak i do výborného máslovo-pudinkového krému, kde ji navíc…
Pokud máte rádi kávu, nenechte si ujít tuto vynikající roládu. Kávu použijeme jak do nadýchaného těsta, tak i do výborného máslovo-pudinkového krému, kde ji navíc…
V mléce uvaříme pudinky s cukrem - je to dost husté, nebojte, po vychladnutí se vmíchají zakysané smetany a vyšleháte hlaďoučký krém. Na upečený piškot natřeme polovinu…
S podzimem přichází čas dýní a vidíme je na každém kroku. Jsme jimi doslova zavaleni a přemýšlíme, jak je využít. Tento recept sice nevyužívá jejich krásnou oranžovou…
Předehřejeme si troubu na 180°C. Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny,…
Předehřejeme si troubu na 180°C. Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny,…
V mléce uvaříme pudingy s cukrem. Necháme vychladnout a poté postupně zamícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme polovinu krému a poklademe piškoty, namočenými…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
1. Suroviny smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do menší dortové formy vymazanou olejem a moukou. Pečeme 20-30 minut při 170°. 2. Studený moučník potřeme marmeládou…
Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní…
Předehřejeme si troubu na 190°C. Vymažeme si dortovou formu a vysypeme strouhankou. Do mísy nasypeme cukr a vyklepneme celá vejce. Našleháme do pěny, přidáme ostatní…
Polohrubou mouku promícháme s jemně nastrouhanýámi ořechy a mletou kávou. Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 100g cukru ušleháme tuhý sníh…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu
Jak na jednoduché hrnkové palačinky, které zvládne každý? Mouku je třeba prosít a těsto dát na půlhodinu odpočívat do lednice
Duševní pohoda a dobrá nálada