Žampionovo-bramborová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Na pánev, nebo do kastrůlku si nalijeme smetanu, přidáme Lučinu, tavený sýr, za stálého míchání zahříváme a přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit, ztlumíme a přidáme…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Brambory dáme vařit do vody(vody podle toho kolik polévky chceme) a přidáme sůl a kmín. Když jsou uvařené do poloměkka přidáme na kousky natrhaný salát(množství podle…
Kelímky s bílým jogurtem vylijeme do nějaké mističky.Přidáme pár kapek citronové šťávy, kapku olivového oleje a promícháme. Dále přidáme najemno nasekaný kopr a…
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Porce masa osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a zlehka posypeme koprem.V pánvi rozehřeme větší část másla, lososa na něm opečeme z obou stran (asi 4 minuty z každé…
Gyros: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí. Necháme uležet několik hodin nebo přes noc. Poté nudličky zprudka opečeme na pánvi s olejem…
Na dvou lžících másla osmahněte pár minut spařené sušené houby hezky do zlatovo-křupava. Osolte a opepřete. tentokrát jsem použila směs sušených lišek a hříbků. V hrnci…
Ideálně den předem uvařte v jednom hrnci mrkev a brambory a v druhém červenou řepu. Zeleninou vařte neloupanou a nemusíte ji solit, protože sůl slupkou stejně…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Toto jarní ředkvičkové tzatziki je velmi svěží a rychlé na přípravu. Skvěle se hodí třeba jako dip k pečené zelenině nebo dalším pokrmům. Uchovávejte v chladu až do…
Kopr je velmi aromatickou rostlinou a zeleninou. Na pěstování je velmi nenáročný a lze jej zpracovat celý. V tomto receptu však využijeme jeho nať, kterou naložíme do…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata.…
Velmi oblíbená varianta jogurtové omáčky nebo chcete-li dipu doplněná česnekem a koprem. Hodí se nejlépe k rybám, ale určitě nepokazí jakékoliv jiné grilované masité…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. …
Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Holka u plotny radí: Jak na skvělou babiččinu chalupářskou omeletu? Stačí jen dvě suroviny!
Poslední jídla na Titanicu: Steak ze svíčkové k snídani, grilovaná masa k obědu a vývar s mušlemi i holoubata k večeři
Jak jíst na cestách: Víte, co se hodí do autobusu a s čím vás nepustí do letadla?