Netradiční (moderní)
Recept ještě nebyl hodnocenTento dort je upečen pouze z jednoho plechu-korpusu (z 5-ti vajec) Korpus nařezaný, seskládaný, pomazaný krémem a potažený a dozdobený. Neni na něm nic těžkého a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento dort je upečen pouze z jednoho plechu-korpusu (z 5-ti vajec) Korpus nařezaný, seskládaný, pomazaný krémem a potažený a dozdobený. Neni na něm nic těžkého a…
Med rozpustíme na pánvi a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme cukr a ořechy, orestujeme, přidáme cordial likér z lipových květů, sundáme z ohně, přidáme vodu a dobře…
těsto : nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina,…
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat…
Tmavé sušenky rozprostřeme na plechu (na pečící papír).Uvaříme puding dle návodu na balíčku a vmícháme do něho likér.Po vychladnutí vlijeme na sušenky a přiklopíme…
Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné keramické misky vhodné na zapékání vymažeme změklým máslem a vysypeme mletými mandlemi. Ve vodní lázni…
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na hladký krém. Krémem…
Banány rozmixovat s citr.šťávou a cukrem, zamíchat další suroviny. Papírové košíčky vložíme do formy na muffiny, těstem naplníme asi do 3/4 a upečeme. Ve vodní…
Sýry, cukr a likér společně rozšleháme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme s předchozí směsí.Z perníku vykrájíme kolečka o průměru pohárů do…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Do horké kávy přidáme cukr, rum, trošku mléka a šlehačku. Na šlehačku přisypeme po špetkách oříšky, čokoládu a pokapeme likéry.
Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě. Mouku prosijeme do…
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme moštem,…
Připravte si 2 průhledné pohárové misky, whisky sklenky či něco podobného. A taky ruční šlehač se bude hoditVyšlehejte ručním šlehačem smetanu s polovinou moučkového…
Ledová čokoládová terina: Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích. Začneme hořkou čokoládou a nalejeme…
Vejce, cukr, olej a zakysanou smetanu vyšleháme a přidáme likér. Vmícháme mouku se sodou. Těsto nalijeme do formy.Švestky nakrájíme na osminky a do těsta vkládáme…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry, posejeme sypké suroviny a přidáme tekuté, vyšleháme, až vznikne hladké těsto. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme do…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry, posejeme sypké suroviny a přidáme tekuté, vyšleháme, až vznikne hladké těsto. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme do…
Kávu smícháme se 150 ml vařící vody a necháme chladnout. Pak ji smícháme s likérem. Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni tak dlouho, až se cukr rozpustí a pak…
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
Pralinky připravené z temperované čokolády a naplněné likérem provoněnou směsí připravíte podle našeho receptu. Podrobný návod vás provede všemi úskalími a na konci…
Čokoládové pralinky jsou dobrůtka, která potěší. Plněné ganáží z kandovaného ovoce v kombinaci s likérem a smetanou jsou roztomilým malinkatým pokušením na talířku nebo…
Opravdu lehounký dezert připravíme podle tohoto receptu, pokud v receptu zaměníme použité mléko a čerstvý sýr za jejich nízkotučné varianty. Uspokojíme své chuťové buňky…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Pověstná drážďanská vánoční štola je plná rozinek, ovoce a mandlí a voní po kořením. Takhle snadno se dělá
Umění francouzské kuchyně nejlépe ovládala Američanka. Poznejte kuchařku Julii Child!
Pěstování rajčat pro začátečníky: Přehledný návod od vsazování do země přes hnojení až po řešení škůdců