Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 325 kJ / 2 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,08 g |
Tuky | 159,45 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 301,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Je příliš sladký. Chtěl jsem ho nechat odstranit, ale nebylo mi vyhověno.
*Porce ledové čokoládové teriny podáváme s jablkovým pyré. Samotná terina je velice sladká, pyré sladkost srazí.
*Recept je z knihy "Šéfkuchár v paláci" od Jaroslava Žídka.
*Na dozdobení jsem použil čokoládu, mandlový krokant a opražené mandle v bílé a mléčné čokoládě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2012 19:27
Děkuji všem za milé komentáře a body
5. 4. 2012 21:12
Líbí se mi moc+
5. 4. 2012 20:28
Krásný receptík, ty sem přinášíš krásné nápady,to je kouzlo
5. 4. 2012 19:49
zajímací dezertík a krásné aranžmá
5. 4. 2012 18:45
kráása
5. 4. 2012 18:04
Recept se mi velmi líbí, rozhodně si ho ukládám. A děkuji.
5. 4. 2012 16:24
Přímo umělecké dílo
5. 4. 2012 15:46
Moc krásný dezert
5. 4. 2012 15:43
Miguel zase perlí...parádní mlsání ...a co moje dieta tady se fakt nedá dietu držetuž jen při pohledu na Tvé výrobky jsem přibrala určitě půl kilabod už letí
5. 4. 2012 12:51
Dělat to nebudu,ale je to krása a ráda se pokochám
5. 4. 2012 12:25
Och och, nádhera!
5. 4. 2012 12:23
nádhera - luxus ... všetky likéry sa daju nahradiť: Kahlúa = kávový likér, Malibu = kokosový likér, Baylies = akýkoľvek iný "irský krém" resp. karamelový krémový likér .... uchované v chladničke vydržia dosť dlho .... alebo sú fajn na ochutenie kávy
5. 4. 2012 12:21
Vypadá to velice vznešeně a luxusně
5. 4. 2012 12:18
Pro mě jako milovníka čokolády byl tento dezert tak trochu zklamáním, očekával jsem od něho víc. Váhal jsem jestli přidat nebo nepřidat tento recept. Třeba někdo odzkouší a zaujme ho.
5. 4. 2012 12:17
I pro mne jsou některé ingredience z finančních důvodů nedostupné, přesto chválím krásné zpracování receptu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 39 minutami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 2 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 11 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: terina recept terina recept terina co je terina recept na sladkou terinu sladka terina vepřová terina recept forma na terinu co je to terina recept na terinu recepty jaroslava žídka recepty na teriny terina s bilou čokoladou čokoládové piré recepty terina jablkove pyre mražené jablkové pyré irský krém baylies nugatova terina formy na teriny
Suroviny: čokoláda hořká, smetana, likér kahlúa, čokoláda bílá, smetana, malibu, čokoláda mléčná, smetana, likér, cukr, voda, máslo, skořice celá, jablko zelené, víno bílé, šťáva limetková
Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp12
16 názorů