Hovězí na burgundský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenMarinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.Do papiňáku na rozehřátý…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa…
Hovadzie maso pokrájame na kocky.Mleté maso premiešame spolu s trochou soli, mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť.Na oleji orestujeme…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Lacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Nejprve připravíme křehké těsto. Smícháme mouku se solí, přidáme žloutek a nakrájené máslo a sádlo. Zalijeme vodou, důležité je, aby byla studená. Vypracujeme rychle …
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Mrkev a kousek jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Do kastrůlku dáme kousek másla a na něj poklademe mrkev. Restujeme a zalijeme vodou. Přidáme jablko a vaříme do…
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou…
Libové maso, brambory, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, majonézu a rajčatový protlak, přidáme sůl a pepř dle chuti.
Z uvedených surovin kromě masoxu uděláme marinádu, do které namáčíme naklepané plátky masa. Maso naskládame do misky, zalejeme zbytkem marinády, přikryjeme a necháme 1-2…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.Přes noc necháme chutě spojit v lednici.Ráno…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno.V kastrůlku rozpustíme máslo a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme maso, osolíme a posypeme mletou paprikou. Necháme…
Dobře připravená sekaná pečeně je oblíbené jídlo. Lze ji ozvláštnit a zlehčit přidáním méně obvyklých komponentů. Strouhaný sýr, sezonni cuketa a vždy dostupná mrkev se…
Domácí se vším všudy. Takové jsou tyto hamburgery. Kynuté briošky se sezamovým semínkem skvěle doplní připravená barbecue omáčka s bourbonem a šťavnatá placka z hovězího…
Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme. Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme. Zajistíme jehlou, nebo párátkem,…
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou…
Játrové knedlíčky jsou něco, co zásadně dovede pozměnit ráz hovězího vývaru. Zavářejte je do vody, která jen sotva vře, a nechte je líně povalovat. Žádný prudký var, ten…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Mezitím si podusíme kysané zelí do poloměkka a zahustíme je syrovým bramborem. Na každý plátek masa dáme hromádku…
Přidáno před 45 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Trochu jiný „smažák“: Smažený sýr feta ve speciálním těstíčku podle receptu řecké šéfkuchařky Marianthi božsky chutná
Svátky v klidu a pohodě? Povolejte na pomoc Velkého vánočního průvodce!
Sýrové kuličky 5x jinak: Pikantní „hospodské“ z nivy, jemné hermelínové se šunkou nebo voňavé lososové, které božsky chutnají