Nepečený čokoládový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Recept ještě nebyl hodnocenkorpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. 3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
korpus: 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. 3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj…
Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Z cukru připravíme karamel , do karamelu přidáme slazené kondenzované mléko, máslo ,skořici , aroma dle vlastního výběru , důkladně promícháme , aby se suroviny spojily …
Nudle uvaříme podle návodu. Část vody z nudlí odložíme na později. Šalotku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji.Cuketu nastrouháme na hrubo. Společně s paprikou, celým…
Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl. Zároveň si připravíme zátrepku z hladké mouky +…
Nejprve ušleháme se špetkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Nakonec, velmi…
Tvaroh, mléko a smetanu ušleháme do nadýchaného krému. Dochutíme vanilkou, případně dosladíme a vmícháme kousky nalámaných sušenek a kandované ovoce.Vhodnou formu (měla…
Kuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený…
Nejdříve si připravíme linecké těsto. Na vál si dáme 20dkg hladké mouky, 20dkg změklého másla, 15dkg cukru moučka, 1 vejce, 1 lžíci mléka. Z připravených surovin…
Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme…
Domácí výroba likérů rozličných chutí patří zejména k vánočnímu období. Tento recept je na likér ze známých červených kaštanových tyčinek, a to jejich milovníci jistě…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Těsto…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Mouku s kypřícím práškem dejte do mísy. V jiné míse ušlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky do světlé pěny, ušleháme bílky. Potom po částech přisypávejte moučnou směs…
Peprmintky jsou laskominy našeho dětství. Snadno si je můžete udělat i doma, stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. Ten připravíte macerací (louhováním…
Koláč s více vrstvami udělá radost dětem i dospělým. Korpus je s příchuti kávy a kokosu, na něm pikantní marmeláda, poté jemný vanilkový tvarohový krém a úplně nahoře…
Nepečené kokosové kuličky patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví, navíc je můžete připravovat i na poslední chvíli. Kuličky, tvořené z těsta s bílou čokoládou…
Každý, kdo má rád likéry, má nejspíš i ten svůj oblíbený recept doma v šuplíku. Zde přinášíme recept na vaječný koňak, který je v základu ze žloutků a kombinuje slazené…
Připravte si výborné nepečené kuličky obalené v čokoládě. Nechte je dokonale zatuhnout, uschovejte v chladu a pod zámkem. Z otevřené krabičky by mohly totiž bleskurychle…
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, sůl, tvaroh a na kousky nakrájené máslo. Přísady zpracujeme ručním hnětačem nejprve při nižší rychlosti, pak rychlost…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Itálie ve vaší kuchyni: Jednoduchý a levný způsob, jak upéct dokonalou pizzu
Cizrnové křupky z trouby chutnají jako ochucené oříšky. Výsledná křupavost se mění dobou skladování
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?