Domácí vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenVaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno…
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme…
Sušenky rozdrtíme v mikroténovém sáčku a nasypeme je do mísy. Přidáme cukry, mouku s kypř.práškem a promícháme, přidáme vejce, mléko a olej a důkladně promícháme nejlépe…
Kokosové suky jsou dodnes pouťovou atrakcí, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u…
Ořechy opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě na plechu, abychom se zbavili slupek (já jsem si pak ještě pomohla utěrkou a když byly malinko chladnější, tak i rukama).…
Sušenky rozdrtíme na malé kousky (pomocí válečku nebo mixéru). Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami.Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o…
Do rendlíku nalejeme mléko, přidáme med, čokoládu nalámanou na kousky a kardamom. Rozpustíme ve vodní lázni (nevaříme!). Až je čokoláda dokonale rozpuštěná, odsuneme z…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.Do směsi stěrkou…
Mirror glace je speciální lesklá poleva, která tvoří velmi zajímavé struktury a efekty na dortech. S receptem a postupem její přípravy se s námi podělila cukrářka a…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané…
Vejce vyšleháme s cukrem,přimícháme mouku, strouhanku, oříšky, prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený dortovými oplatkami. Okraje plechu potřeme máslem, ať…
Výroba domácích likérů různých příchutí získává rok od roku na větší oblibě. Likér můžete vyrobit pro své vlastní potřeby nebo jej darovat jako jedlý dárek. Vyzkoušejte…
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě…
Tenhle rychlý recept na malé koblížky se bude hodit pokud máte opravdu málo času na přípravu. Pokud se bojíte tvarování těsta lžící, použijte malou skleničku a určitě se…
Na dno plechu vyskládáme do jedné řady Be-Be sušenky. Potřeme karamelem a položíme opět sušenky. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou do hustého krému a osladíme cukrem dle…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota. …
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené…
Kdo by nemiloval karamel. A spojení s burisony je výborné. Tuto levnou a rychlou nepečenou pochoutku podle našeho receptu snadno zvládnete. Skvěle se hodí na Vánoce k…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Ugrilovat si maso či upéct buřta jde v Praze i na Petříně, na Parukářce nebo v Chuchli. Někde zdarma, jinde za pár stokorun
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
Co dělat v karanténě? Naložte si hermelíny! Jak na to, aby chutnaly jako z vaší oblíbené hospody?