Chleba z naší vesnice
Recept ještě nebyl hodnocenK vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 136 kJ / 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,40 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 3,80 g |
–– mononenasycené | 1,40 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 44,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…
Z bílků ušleháme sníh. Všechny ostatní ingredience smícháme dohromady a opatrně přimícháme sníh. Těstem naplníme košíčky do poloviny. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program celozrnný a po zapípání přidáme semínka
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední Po zvukovém signálu přidáme semínka
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi…
Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které…
V misce zamícháme vše a nalejeme do toustovače. Těsto je hustší, takže ho tam můžeme naložit lžící :D Toustujeme 10min.
Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně. Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy. Nechte ještě chvilku…
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru. Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme…
V čistém mlýnku na kávu umeleme společně ovesné vločky a pšeničné otruby. Poté namletou směs přesypeme do většího hrnku či misky s 3/4 hrnku horkého mléka a vlníme v…
Vejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte…
Všechny ingredience smícháme dohromady. Lžící děláme na plech na pečící papír malé hromádky dostatečně od sebe rozestoupené a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na…
Suroviny dáme do pekárny umíchat a po vykynutí těsto vyndáme a umotáme rohlíky, které necháme v teple vykynout.Pečeme v předehřáté troubě jak jsme zvyklí.
Vše zaděláme, buď ručně v míse, nebo v domácí pekárně a necháme vykynout. Následně tvoříme libovolné tvary.Znovu necháme na plechu kynout asi 20 minut, pak potřeme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto…
Očištěnou cuketu postrouháme na hrubo. Posolíme a necháme ji vypotit. Vodu - šťávu z ní ale nesléváme.Přidáme všechny suché ingredience, včetně vajíček a koření. Necháme…
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 30-40 minut odpočinout. Je třeba, aby bylo vidět, že se těsto "pohnulo".Lehce nakynuté těsto pak rozválíme na plát o…
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný chléb. Po upečení chleba z formy vytáhneme a…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Velikonoční rýže jollof: Proč si tuhle africkou specialitu zamilujete a jak ji správně připravit?
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní