Božský reveňový koláč (jako dortík)
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 69 kJ / 16 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a…
Marmeládu dokážeme připravit z kdejakého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
Netradiční koláč z drobenky, který přímo z formy můžeme vyjídat lžící, doplníme kyselkavou revení. Upečený crumble pak podáváme s našlehanou smetanou nebo, pokud chceme…
Koláč s revení nemusí být fádní buchta na plech. Zkuste tento vymazlený koláč podle našeho receptu. Reveň, pikantní meruňkový džem a nadýchaná zapečená sněhová čepice…
Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet…
Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne,…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Chytrý rádce, jak se nepřejídat: Když vás honí mlsná, sáhněte po osvědčených věcech
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“
Rajská omáčka, klasika české kuchyně! Vymysleli ji Italové, z naší úpravy by ale zřejmě byli na větvi