Matjesy ze sírovce
Recept ještě nebyl hodnocenSírovec nakrájíme na tenké plátky (2-3 mm), vložíme do hodně osolené vody a krátce (10 minut) povaříme. Vodu slijeme, houbu necháme okapat. Do sklenice 0,7 litru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sírovec nakrájíme na tenké plátky (2-3 mm), vložíme do hodně osolené vody a krátce (10 minut) povaříme. Vodu slijeme, houbu necháme okapat. Do sklenice 0,7 litru…
Tenhle pokrm je tak trochu ''svéráz", pro svou chuť je milovaný i nenáviděný. Pokud patříte do první zmíněné kategorie a nedokážete si ho odříct s pěkně vychlazeným…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich…
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v…
Mouku smícháme s práškem, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme a dáme do lednice odpočinout. Jablka nastrouháme, v troše vody rozpustíme sacharin,…
Celer + mrkev + kořen petržele nakrájíme na kostičky a vaříme do poloměka. Papriky + cibuli + okurky nakrájíme také na kostičky přidáme hrášek a spaříme vývarem. …
Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru,…
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou…
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme.Zelí smícháme s cibulí, solí…
Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak…
Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek…
Z vody, octu, cukru, sacharinu, soli, bobkového listu, nového koření a pepře svaříme nálev a necháme zchladnout.Okurky opereme, očistíme mrkev, cibuli, kopr.Do čistých…
Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití…
Do 7 sklenic o obsahu 0,7 l jsem dávala po třech paprikách = 21 ks paprik (měla jsem 14 světlezelených paprik a 7 tmavočervených špičatých kapií) plus 2 kg kysaného zelí…
Umyté čerešne naložíme do fliaš,pridáme k nim sladidlo,zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys.citrónovej.Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a v lehce osolené vodě ji krátce povaříme - aby byla polotvrdá. Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy,…
Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a…
Okurky naskládáme do sklenic 0,7 a přidáme koření, cukr, sůl, sacharin, ocet a dolijeme sklenici vodou. Zavíčkujeme a zavaříme na 80 stupňů na 15 minut.
Do 5-litrového pohára si naukladáme uhorky,ktoré poprekladáme kúskami chrenu,kôpru a feferóniek.Vo vode si rozpustíme sacharín,pridáme ocot a Deko.Zalejeme uhorky a…
Do parního hrnce dáme kuřecí maso a hotové nakrájíme na kousky. Maso můžeme restovat i na pánvi.Salát nakrájíme na kousky, taktéž ostatní zeleninu a vše nachystáme na…
Kedlubny a červenou řepu okrájíme od slupky. Na hrubém struhadle nakrouháme. Cibuli také nastrouháme na hrubém struhadle. Pořádně promícháme.Ze surovin uděláme lák a cca…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!
Šťouchané brambory: Jednoduchá klasika s osmaženou křupavou cibulkou a čerstvými bylinkami chutná fantasticky
Jak na dokonalé domácí kysané zelí? Jednoduchý postup zaručí dobrý výsledek i v paneláku, stačí dodržet několik zásad